Spring naar de content

Op jacht naar de echte wasabi op het Engelse platteland

Er is maar één plaats in Europa waar de peperdure wasabiwortel gekweekt wordt – en dat is dus niet hetzelfde spul dat u in de supermarkt koopt voor bij de sushi. HP/De Tijd bracht een bezoek aan deze farm op het Engelse platteland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

Ten zuiden van Londen, op circa drie uur stevig doorrijden van de Britse hoofdstad, stopt onze chauffeur plotseling in the middle of nowhere. Hier, op het dunbevolkte Engelse platteland, waar de koeien eind november nog niet op stal staan, de post per busje wordt rondgereden en onze mobiele telefoons nauwelijks bereik hebben, houden we halt en moeten we even wachten. De farm waar we naartoe gaan, moet dichtbij zijn, maar niemand weet waar. Zelfs onze gids niet, executive chef Schilo van Coevorden van het Amsterdamse Conservatorium Hotel. Van Coevorden ontdekte deze farm zelf een paar jaar geleden en werd er sindsdien verliefd op. Zo verliefd zelfs dat hij het selecte gezelschap – waaronder ik en de culinair journalisten Hans van de Meeberg (Misset Horeca) en Joël Broekaert (Elle Eten) – er beslist een keer mee naartoe wilde nemen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app

Onderwerpen