Spring naar de content

Henk Krol verdient na het Carrédebat een eigen talkshow

Laat u niet misleiden door zijn vierde plek in de uitslag van het Carrédebat, Henk Krol stal zonder twijfel de show gisteravond. Toch zou het voor iedereen beter zijn als zijn partij 50Plus geen enkele zetel weet te behalen. Dan kan Krol terugtreden uit de politiek en kan hij zo snel mogelijk een talkshow gaan presenteren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Wiek van Gemert

Hij had zichtbaar een leuke avond. Waar zijn collega’s enige zenuwen met zich meedroegen om op het juiste moment te pieken, was Henk Krol volledig in zijn element. Nog nooit zag ik iemand zo soepel van een verwijtend vingertje overstappen op een geamuseerde lach, Krol deed het keer op keer.

Een op een

Alleen al bij de aankondiging van zijn een op een met Diana Matroos was hij laaiend enthousiast. Luttele momenten later trok hij al het verwijtende vingertje. Voor Lodewijk Asscher betekende dit hoogstwaarschijnlijk een déjà vu met hun gezamenlijke Lagerhuis-optreden. Zo fel als het gesprek was, Krol had ervan genoten. In de woorden van politiek verslaggever Joost Vullings: “Krol verliet het podium alsof hij de Champions League had gewonnen. Duidelijk een man met theaterervaring.”

De tekst gaat door onder de tweet en het filmpje.

Ook het postuur van Krol stal de show. De 50Plus-leider was namelijk gepositioneerd naast Mark Rutte. De premier is gewend om met zijn 1m85 een charismabonus te krijgen. Naast de langere en bredere Krol leek Rutte ineens een scharminkel. Op het overdrevene af benadrukte Rutte dat hij de premier is: allemaal compensatie voor zijn klein ogende postuur. Krol was er echter niet om te concurreren. Hij was er voor een gezellige avond en Rutte was voor hem een gezellige buurman. Toen Rutte de AOW en de WAO door elkaar haalde was Henk er als de kippen bij om als goede buren plezier te maken over situatie.

Stemwijzer

Krol hoefde niet eens aan het woord te zijn om een fijne avond het hebben. Zijn expressieve reacties op de woorden van zijn collega’s omvatten de gevoelens van de kijkers. De ene keer was hij zo enthousiast dat hij leek te overwegen om op zijn concurrenten te stemmen. Een moment later kon hij ze echter zo hard uitlachen dat het bijna niet waar kón zijn wat er werd verteld. Henk Krol is een stemwijzer voor de kijker. Feitenvrij, maar toch voelt hij accuraat.

Krol lachte om zijn collega’s, en zijn collega’s lachten om Krol. Roemer en Rutte vermaakten zich zo kostelijk bij zijn een op een (‘hilarisch’, volgens Rutte) dat ze hem direct tot winnaar promoveerden. Zonder de voormalig hoofdredacteur van de Gaykrant hadden ook zij een saaie avond gehad. Het enige wat aan te merken was op het optreden van Krol is dat hij niet genoeg tijd kreeg. Wat zou ik graag een uur lang naar de Krol-show kijken. Alle lijsttrekkers zouden langs willen komen bij Henk aan tafel. Je krijgt waarschijnlijk wat incorrecte feiten over een de AOW naar je hoofd geslingerd maar dat neem je op de koop toe. Ik ben er van overtuigd dat zelfs Geert Wilders een gezellig avondje Krol niet over zou slaan.

Omroep Max

Het is te hopen dat Jan Slagter gister heeft gekeken. Van een politieke talkshow gepresenteerd door Henk Krol zou de gehele samenleving beter worden, en waar anders dan bij omroep Max kan dit uitgezonden worden? Hij bereikt bijna de pensioengerechtigde leeftijd van 67, die hij zelf graag anders ziet. Toch is het tijd voor een nieuwe carrière voor de 50Plus-lijsttrekker. Zodra Krol de late avond bestormt kunnen Jinek, Pauw en Tan wel opdoeken. Als zelfs onze premier het af weet te leggen tegen het charisma van Henk zijn deze presentatoren al helemaal kansloos.

Als hij zijn presentatiestrepen verdient heeft kan Krol over vier jaar de gesprekjes van Matroos overnemen. Zijn verwijtende vingertje kan dan alle lijsttrekkers afgaan. Een debat opgeleukt met acht kleine gesprekjes met Henk Krol en zwetende lijsttrekers belooft een entertainmentwaarde, die nog nooit vertoond is op de Nederlandse televisie.

 

Lees hier ons verslag van het Carrédebat in soundsbites: