Spring naar de content
bron: ANP

Terugkijken: de omstreden vrienden van Donald Trump (deel 2)

Nadat Zembla afgelopen week een opzienbarende documentaire uitzond over vermoedelijke banden tussen Donald Trump en de Russische maffia was het deze week tijd om het vizier te richten op een andere vriend van de Amerikaanse president.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

In het tweede deel in de reeks over Trump richt Zembla het vizier op de Joods Russische miljardair en diamantair Lev Leviev, een van de grootste diamanthandelaren ter wereld. Leviev is onder meer eigenaar van Siebel, Nederlands grootste juweliersketen, en heeft verschillende winkels in New York en Moskou. Zembla ontdekt dat hij verdacht wordt van handel in bloeddiamanten in Angola. Daarnaast heeft hij – ontdekken de makers – goede connecties met het Kremlin en Trumps schoonzoon Jared Kushner.

Onbetrouwbaar

De documentaire van Zembla is een kat-en-muisspel tussen de programmamakers en de medewerkers van Leviev. De diamantair ontkent namelijk stellig een vriend van Trump te zijn. Hij zou hem acht jaar geleden als klant hebben gehad in een van zijn New Yorkse zaken en toen met hem op de foto zijn gegaan. “Dit is de eerste en laatste keer geweest dat we elkaar hebben gezien. Iedere publicatie die hint naar een samenwerking of band met Trump is incorrect en onbetrouwbaar,” laat Leviev weten.

De aflevering van Zembla is hier te bekijken. U kunt ook op de onderstaande afbeelding klikken. 

Donald Trump