Spring naar de content
bron: ANP

Tijdlijn: hoe Trump zich steeds verder in de nesten werkt

Het net rond de Amerikaanse president Donald Trump lijkt zich steeds strakker te sluiten, en sinds kort klinkt ook vanuit Republikeinse hoek steeds luider de vraag: To impeach or not to impeach? (vrij naar William Shakespeare). Ondertussen is Trump er nog steeds van overtuigd dat de media een ware heksenjacht tegen hem voeren. Of in zijn eigen woorden tijdens een inauguratieceremonie van de kustwacht: “Geen enkele president is zo onrechtvaardig behandeld als ik.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

De opeenstapeling van incidenten liegt er echter niet om, en het is ook maar de vraag of Trump zich staande weet te houden of dat de beerput ieder moment openbarst. Tot die tijd is het gissen naar het ware motief van de magnaat. Volgens sommigen heeft hij zich vergaloppeerd op het presidentschap, en heeft hij er totaal geen zin meer in. Anderen denken dat hij werkelijk geen benul heeft van staatszaken en door het enorme bord voor zijn kop zijn mond voorbijpraat. Hoe het ook zij: het is soms lastig om het te blijven volgen.

Daarom hier een tijdlijn die de belangrijkste strapatsen van Trump van de afgelopen maanden die ons brachten op het punt waar we nu zijn.

Onderwerpen