Spring naar de content
bron: ANP/Koen van Weel

Hoge bloeddruk? Vermijd suiker in 2018

Bijna alle artsen beschouwen zout als een belangrijke oorzaak van hoge bloeddruk. De suiker en andere koolhydraten in onze industrieel bewerkte voeding zijn echter de ware schuldigen, zo blijkt uit onderzoek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: William Cortvriendt

De bloeddruk van mensen in het Westen stijgt geleidelijk naarmate ze ouder worden. Van de vijftigplussers heeft ongeveer vijftig procent last van een te hoge bloeddruk. Dit aandeel loopt op tot boven de 75 procent bij 75-plussers. Hoewel hiervoor bijna nooit een duidelijke oorzaak wordt gevonden, legt men de schuld vaak bij een te hoge zoutconsumptie.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.