Spring naar de content
bron: Marie Fox

Vetvrees: vanwaar onze angst voor dikke mensen?

Als je te zwaar bent, zijn hoon, spot en belerende opmerkingen je deel. Medische behandelingen worden vaak niet vergoed. Eigen schuld, meent men – terwijl onze omgeving dikmakender is dan ooit. De volumineuze medemens is vogelvrij. Waarom zijn we toch zo bang voor dikke mensen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Stella Bergsma
Dik
Beeld:

Ja hallo, varkentje, vetklep, papzak, kamerolifant, hangbuikzwijn, walvis, nijlpaard, zeekoe, strandtent. Ben jij al naar de sportschool geweest? Ikke wel hoor. Sinds gisteren ga ik. Gottegot wat moest ik daar een hoop schroom voor overwinnen.

En waarom? Ik ben niet eens zoveel te dik. Gewoon wat cocktailkilootjes op kekke plekken. Ik had het letterlijk en figuurlijk op mijn heupen gisterenmiddag toen ik mijn eenzame sportschoenen aantrok en naar de Lijnbaansgracht te Amsterdam jogde om mijn aanstaande personal trainer te ontmoeten.

En ik ga beginnen hoor! Zes weken lang aan de bikinibody-bak. Misschien kan ik nog net de laatste zonnestraal meepikken! Op mijn leeftijd is trainen met gewichten sowieso een goede zaak, vooral voor mijn botten. Waarom dan zo lang gewacht? Angst, denk ik. Om jullie de waarheid te zeggen, ik was net vijf kilo kwijtgeraakt met een sapweek in Turkije.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen