Spring naar de content
bron: QWIC

Het ideale moment voor de e-bike van QWIC

Dat mobiliteit één van de belangrijkste behoeften in onze westerse samenleving is, behoeft geen toelichting. Steeds meer mensen moeten op steeds meer plekken zijn, en het liefst zo snel mogelijk. Dat brengt de nodige problemen met zich mee, waaruit verkeersopstoppingen, files, ongelukken en een groeiend klimaatprobleem slechts een kleine greep zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De oprichters van QWIC maakten een fietstocht, van Beiroet in het Midden-Oosten naar Beijing in China, en kregen een inzicht: Dit kan anders. Waar aan de ene kant overheden proberen om fossiele brandstoffen terug te dringen, bedacht QWIC een groen alternatief. De innovatieve design e-bike: voor u een hip alternatief voor de auto, voor de maatschappij een mogelijkheid om duurzaam te vergroenen. De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en ruim 80% is zelfs onder de 20 kilometer. Dit is de ideale afstand voor het gebruik van de elektrische fiets.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

QWIC is opgericht in 2006 door Taco Anema en Michiel Hartman, die elkaar kennen van de Technische Universiteit Delft. Ze bedachten dat de e-bike het vervoermiddel van de toekomst is: groen, verantwoord en sportief. Maar daar blijft het niet bij: de e-bike moet ook een genot zijn om op te rijden. Zo ontstond het plan om een serieus alternatief voor de auto te ontwikkelen.

De groenste e-bike

QWIC heeft zich ten doel gesteld om de meest innovatieve e-bike fabrikant te worden. Daarbij past een gevarieerd assortiment, waarbij wordt nagedacht over snelheid, design en sportiviteit. Alle QWIC-fietsen beroemen zich op onderdelen die niet alleen hoogwaardig zijn, maar ook duurzaam. De elektrische fiets moet een alternatief worden voor de auto, maar tegelijkertijd de ideale manier om fit te blijven, en op een sportieve manier voor de dag te komen.

Dutch Craftmanship, daar draait het om bij QWIC. De fabrikant legt zich erop toe om de beste materialen te gebruiken: handgemaakte frames, die uitvoerig zijn getest op kwaliteit, stijfheid en hun rijeigenschappen. De fietsen worden allemaal gemaakt met de meest duurzame materialen, bovendien vriendelijk in het onderhoud.

‘De vele prijzen onderstrepen de aandacht en kwaliteit waarmee wij onze e-bikes ontwikkelen, het laat zien dat wij als Nederlands merk vooroplopen in de internationale e-bike branche’, zegt Taco Anema, een van de oprichters van QWIC. Het resultaat mag er zijn: een van de beste e-bikes die op dit moment te verkrijgen is in de markt.