Spring naar de content
bron: ANP

Die hittegolf kan mij niet lang genoeg duren!

De tropische temperaturen en de aanhouden droogte roepen bij mij herinneringen op aan de hittegolven van 2018. Een periode waaraan ik persoonlijk – zachtjes uitgedrukt – geen prettige herinneringen bewaar. Maar ik ben om – hoe langer, hoe beter. Een vleugje messiaans masochisme kan geen kwaad dezer dagen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Smit

Messiaans masochisme?! Ja, omdat het moet, als ultimum remedium om de klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen.

Aflaat

Ik kom erop vanwege de uitspraak van de Raad van State van eind mei. De hoogste bestuursrechter haalde een streep door de zogenoemde Projectaanpak Stikstof (PAS),  een programma dat de overheid tijdens de crisis in staat stelde bouw- en uitbreidingsvergunningen uit te blijven delen aan bedrijven en particulieren op basis van ‘toekomstige besparingen’ op stikstof. Een soort moderne aflaat dus. Deze truc was volgens het kabinet nodig omdat de Europese stikstofnormen voor veel natuurgebieden dreigden te worden overschreden, en teveel stikstof is fnuikend voor de biodiversiteit.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen