Spring naar de content
bron: ANP

Klimaat-schisma kan VVD nog een hete herfst bezorgen

Terwijl de ene VVD-prominent – Johan Remkes – zich hard maakt voor behoud van de natuur, geeft de andere – Bruno Bruins – diezelfde natuur de middelvinger. Dat kan nog gezellig worden het komende najaarscongres.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Smit

Vandaag is de dag van Johan Remkes. Het kabinet heeft de voormalig bewindsman begin deze zomer gevraagd een oplossing te bedenken voor de stikstofcrisis. Deze woensdag presenteert de door hem voorgezeten commissie haar adviezen.

Boerenzoon

Die zijn op zijn zachtst gezegd verrassend. Als we het AD mogen geloven mikt de commissie onder leiding van de voormalige boerenzoon uit het Groningse Zuidbroek vooral op forse inkrimping van de veestapel, zeker in de omgeving van de vele natuurgebieden. Ook moet de maximumsnelheid omlaag. Volgens de adviseurs zijn dit de maatregelen die de stikstofneerslag het snelst doen dalen. Zo moet er weer ruimte ontstaan voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van wegen en andere infrastructuur. Dat is hard nodig: door de crisis staan in heel Nederland momenteel zo’n 18.000 projecten on hold.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap