Spring naar de content
bron: ANP/FREEK VAN DEN BERGH

Ook bouwers verdienen steun, meer nog dan de boeren

De boeren kregen de afgelopen weken veel meer steun dan ze hadden durven dromen. Dan kunnen de bouwers, die de volgende week ook richting Malieveld koersen, hun borst nat maken. Als er een groep is die onze sympathie verdient zijn zij het.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Smit
https://twitter.com/nikkinoot/status/1184557049075638272?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1184557049075638272&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.volkskrant.nl%2Fcolumns-opinie%2Fbonkige-mannelijkheid-als-excuus~b0eb9742%2F

U houdt van de – sorry: ónze – boeren. Oké, nadat enkele malloten in Groningen tijdens de protesten tegen de stikstofplannen met een soort dildo voor de tractor de deur van het provinciehuis ramden en anderen meenden dat landbouwminister Carola Schouten daar ook op zit te wachten  – Boer zoekt Vrouw blijkt bij nader inzien toch een stuk romantischer dan het lompe gedrag van sommige deelnemers deed vermoeden –, fronste u even uw wenkbrauwen. Maar u blijft ze steunen, leert een recente peiling van EenVandaag.

U bent niet de enige, ook de politiek sympathiseert. Boeren die willen/moeten verhuizen omdat ze zorgen voor teveel stikstofneerslag, krijgen financiële compensatie, maakte het kabinet al eerder bekend.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap