Spring naar de content

Kerstversiering in je baard is toch geen gezicht?!

Wekelijks schrijft Alexandra Besuijen over de laatste mode en trends. Deze week over boze schreeuwyoga, speciale chocoladeletters voor mannen en baarden met kerstlichtjes erin.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Yoga, bier en vloeken

Yoga is zo héél erg niet mijn dingetje, dat ik nog geen les zou volgen als ik duizend euro toe kreeg. Nou ja, misschien dan wel, maar met heel veel tegenzin. Been there done that. Het is er altijd te warm. Er zijn vrouwen die er wél goed uitzien in een legging. Die Indiase zeikmuziek. Zo’n Xenos Boeddhabeeld. Dat je op de grond moet zitten. O ja en die ene keer dat een juffrouw zo ontspannen raakte van de oefeningen dat ze een minutenlange scheet liet ontsnappen en de rest van het klasje heel krampachtig deed alsof dat heel gewoon was. Fuk dat!

Maarrrrrrr….de cursus Rage Yoga die in Texas (helaas niet op Texel) wordt gegeven, zou misschien wel eens wat kunnen zijn. Er mag flink geschreeuwd en gevloekt worden en hoewel in de video’s die van deze lessen beschikbaar zijn, alles nog heel puriteins wordt weggepiept, zal het F-woord ongetwijfeld veelvuldig klinken. En dat is niet het enige pluspunt: ook worden er tussen de oefeningen door grote glazen bier weggetikt in plaats van de notoire watertjes en vitaminedrankjes. Vloeken en bier zuipen: op de oefeningen na zou het zo een avondje in mijn stamkroeg kunnen zijn.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Alleen jammer dat het gegeven wordt door zo’n mevrouw met zo’n enge knauwstem – daar hadden ze natuurlijk meestervloeker Samuel L. Jackson voor moeten nemen. Namaste motherfucker!

XXL

Het leed dat chocoladeletter heet, komt er weer aan. Je naam zal maar beginnen met een i (sorry zoon) – zit je met zo’n lullig dingetje opgescheept in plaats van de m van je vriendje Mohammed of Marcel. Mijn vroegere roepnaam begon met een x, ook al zo lekker. Die heb ik nog nooit in mijn schoen gevonden. Bij de Bijenkorf hadden ze ze wel, maar daar was onze Sint te knieperig voor. 😡

Anyway, mijn diepgravend onderzoek heeft uitgewezen dat alle chocoladeletters ongeveer hetzelfde wegen (200 gram) en dat een i dus evenveel calorieën bevat als een m (sorry zoon). Dus daar hoeven we niet meer over te zeuren. Alleen die x blijft nog een probleempje. Daarom heb ik mijn roepnaam maar veranderd…

Waar we ook al over bleken te zeuren, was dat er geen chocoladeletter ‘speciaal voor mannen’ was! Bloody hell! Wat een affront! Kom je als man thuis van je werk en heb je trek in een stukkie chocola, heeft moeder de vrouw je hele letter opgeknaagd! Kees Raat to the rescue! Deze chocolatier van de Amsterdamse chocolade- en ijswinkel Metropolitan heeft speciaal voor de heren een driedubbelgerookte chocoladeletter bedacht. De cacaonibs van bonen uit Ecuador worden in het legendarische Frank’s Smokehouse driemaal gerookt en vervolgens wordt er – uiteraard – ook nog eens gerookt zeezout aan toegevoegd. Dat zal de vrouwtjes leren! Eerlijk gezegd lijkt-ie me lekkerder dan zo’n met roosjes versierd pralinegeval, maar misschien ben ik dan ook geen echte vrouw. Dat weet je tegenwoordig maar nooit.

Kerstbaard

Nog iets speciaal voor mannen: kerstlampjes in je baard. Er wordt alweer gesproken van een trend, maar daar weiger ik aan mee te werken. Een trend is meer dan een paar malloten op Instagram. En nee, ik deel ook geen link, als je met deze onzin mee wil doen, googel je zelf maar even.

Geen gezicht is het in elk geval wél. Ik bedoel, heb je een stoere mannelijke baard, ga je erbij lopen als een kermiskabouter! Niet sexy. En waarom alleen voor mannen eigenlijk? In sommige damessnorren kun je ook een flinke lichtslinger kwijt. Je reinste discriminatie!

Maar goed als dit betekent dat we eindelijk verlost zijn van die gruwelijke, al twintig jaar niet grappige lelijke kersttruien, dan moet het maar. Nee maar écht, jongens m/v, de UCS is níet leuk of origineel meer. Als-ie dat al ooit geweest is. Bovendien zijn die goedkope acryl krengen (het mag natuurlijk niks kosten) levensgevaarlijk met al dat kerstkaarslicht. Ze vliegen niet in de fik, maar smelten je huid in. En dat is lelijker dan je wilde.