Spring naar de content

Terugkijken: Lubach over het belang van anderhalve meter afstand houden

Arjen Lubach windt zich op over de laconieke houding van veel Nederlanders: ze houden zich niet aan de dringende adviezen van de overheid om anderhalve meter afstand te houden om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Drie weken geleden wijdde Zondag met Lubach nog een item aan de mediagekte die was ontstaan rond het coronavirus. De kern van dat item: er is een hoop bangmakerij, laten we eerst maar eens afwachten hoe het virus zich gaat ontwikkelen. De programmamakers hadden de coronacrisis onderschat; drie weken later zitten ze in een studio zonder publiek en is de laconieke houding van destijds nergens meer te ontdekken.

Lubach windt zich enorm op over mensen die het gemene virus nog steeds onderschatten. In onderstaand item legt hij in heldere bewoordingen uit waarom het van belang is om altijd anderhalve meter afstand te houden, ook als je niet ziek bent. Als je anderhalve meter afstand houdt, vallen er minder doden.

Ilja Leonard Pfeijffer verwoordde vorige week in zijn column als volgt: “Terwijl hier in Italië het eerste sterfgeval mijn schoonfamilie heeft getroffen, kan ik alleen maar bidden dat jullie daar in Nederland, ook om mijn ouders te beschermen die tot de risicogroep behoren, nu eindelijk eens beseffen dat iedereen een potentiële drager is van het virus en dat iedereen daarmee een potentiële moordenaar is van zwakkeren. Het is jullie eigen verantwoordelijk jegens jullie medemensen om binnen te blijven.”

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee