Spring naar de content

De duurste tas die nooit gedragen wordt

Een tas van Celine, Hermès, Gucci, Louis Vuitton of Prada. Dames doen er een moord voor. Bij wijze van spreken dan. Het kan echter nog gekker. Over de duurste tas waar je eigenlijk niet mee over straat kan!  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Die allerduurste tas is 3,8 miljoen dollar waard. Daarmee haalde deze Mouawad Nights Diamond Purse van goud en vol diamanten en kristallen het Guinness World Records Book. Op plaats 2 treffen staat een Hermès, het merk dat in 2015 de duurste tas had, voor zo’n slordige twee miljoen dollar. De tas is gemaakt van roségoud. Er zijn er twaalf van in omloop. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een Hermès-tas bezet ook plaats 3, 4 en 5. Op plaats 6 treffen we een exemplaar van Chanel. Ziet eruit als een klassieke handtas, maar telt wel 334 diamanten gezet in witgoud. Op een veiling bracht deze tas 261.000 dollar op. 

Met zo’n dure tas durft toch geen mens over straat? Of er moet bewaking omheen lopen. Misschien dat celebs er eentje dragen tijdens een speciale fotoshoot of een bijzondere gelegenheid, maar dan heb je het wel gehad. Of de tas staat op een sokkel om er dagelijks naar te kijken. De vraag is: wie zet zoiets in zijn huis?

Dan liever betaalbare tassen die je gewoon met je mee kunt dragen. Een mooi en stijlvol exemplaar dat qua uitstraling niet onder doet voor zo’n designerexemplaar. Een tas is een tas, nietwaar. Geen diamant te bekennen, dus wel zo veilig.