Spring naar de content

De duurste tas die nooit gedragen wordt

Een tas van Celine, Hermès, Gucci, Louis Vuitton of Prada. Dames doen er een moord voor. Bij wijze van spreken dan. Het kan echter nog gekker. Over de duurste tas waar je eigenlijk niet mee over straat kan!  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Die allerduurste tas is 3,8 miljoen dollar waard. Daarmee haalde deze Mouawad Nights Diamond Purse van goud en vol diamanten en kristallen het Guinness World Records Book. Op plaats 2 treffen staat een Hermès, het merk dat in 2015 de duurste tas had, voor zo’n slordige twee miljoen dollar. De tas is gemaakt van roségoud. Er zijn er twaalf van in omloop. 

Een Hermès-tas bezet ook plaats 3, 4 en 5. Op plaats 6 treffen we een exemplaar van Chanel. Ziet eruit als een klassieke handtas, maar telt wel 334 diamanten gezet in witgoud. Op een veiling bracht deze tas 261.000 dollar op. 

Met zo’n dure tas durft toch geen mens over straat? Of er moet bewaking omheen lopen. Misschien dat celebs er eentje dragen tijdens een speciale fotoshoot of een bijzondere gelegenheid, maar dan heb je het wel gehad. Of de tas staat op een sokkel om er dagelijks naar te kijken. De vraag is: wie zet zoiets in zijn huis?

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Dan liever betaalbare tassen die je gewoon met je mee kunt dragen. Een mooi en stijlvol exemplaar dat qua uitstraling niet onder doet voor zo’n designerexemplaar. Een tas is een tas, nietwaar. Geen diamant te bekennen, dus wel zo veilig.