Spring naar de content
bron: Gabriël Kousbroek

Een parade van het menselijk tekort

Voor de negentigste verjaardag van zijn huishoudster Agaath deed G.H.B. haar een reis naar het Portugese Fátima cadeau. Niet geheel tot ieders genoegen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: G.H.B. Hiltermann

Lectori salutem! Ik had u graag uit eerste hand willen vertellen over de historische vlucht van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. De lezer mag gerust weten dat ik nauw betrokken was bij het zogeheten Akkoord van Abraham, het vredesverdrag tussen de Joodse staat en de VAE. Een en ander stond onder auspiciën van president Donald Trump en uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat POTUS nu een serieuze kanshebber is voor de Nobelprijs voor de Vrede. Ik meen dat de andere kandidaat dat spijbelende mormeltje uit Zweden is, dus ik weid liever niet uit over de mijns inziens geïnflateerde waarde van die prijs. 

Wat wil het geval? Mijn huishoudster Agaath werd negentig en ik wilde het goede mens nu eens niet verrassen met een fraaie fles Kölnisch Wasser, maar met een reisje naar bedevaartsoord Fátima in het verre Portugal. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen