Spring naar de content
bron: anp

Het is niet pluis in Ouwehands Dierenpark

Is er sprake van belangenverstrengeling bij de Partij voor de Dieren? Oswin Schneeweisz vindt van wel. "Bij mij blijft toch het beeld bestaan van een vega-maffia die bezig is om ons land te veranderen in een bananenrepubliek."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Oswin Schneeweisz

"Dat ons Eerste Kamerlid ook betrokken is bij de ontwikkeling van vlees- en zuivelvervangers, is volstrekt transparant en daar kunnen kiezers hun eigen oordeel over vellen", zei meisje Ouwehand onlangs in Nieuwsuur. Om de zoveel tijd, en zeker met de verkiezingen in aantocht, springt het belangenverstrengelingsduveltje weer uit het doosje. Logisch, want je hoeft geen helderziende te zijn om te constateren dat het niet helemaal pluis is daar in Ouwehands Dierenpark. Dat de boel aan elkaar hangt van belangenverstrengeling en vriendjespolitiek. Als iemand nog een boterberg zoekt? Hij staat op het hoofd van Esther Ouwehand, het mirakel van de Partij voor de Dieren.

Dat haar Eerste Kamerlid Nico Koffeman, bedenker van de Partij voor de Dieren en eigenaar van een bedrijf dat plantaardige melk maakt, in de Eerste Kamer pleit voor hogere belasting op vlees vindt zij geen enkel probleem. Dat Koffeman met zijn bedrijf De Vegetarische Slager -dat inmiddels is verkocht aan Unilever, de laatste jaren half Nederland bombardeerde onder de vega-burgers en zelfs de catering verzorgde van het Ministerie van Onderwijs, is voor haar evenmin een issue. Het was haar partij die de promotiecampagne bedacht, waardoor inmiddels alle medewerkers van de gemeente Amsterdam en ambtenaren op het Ministerie van Onderwijs op een broodje komkommer knagen. En die broodjes werden natuurlijk geleverd door het bedrijf van Koffeman.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap