Spring naar de content
bron: ntr

De piemel- en tieteninquisitie van de SGP

Oswin Schneeweisz vraagt zich af wat er over is van de seksuele revolutie van de jaren zestig en zeventig, nadat hij las dat Kees van der Staaij tegen het kinderprogramma Gewoon. Bloot ageert: "Dat krijg je ervan als je de ayatollahs uit de bijbelbelt een beetje ruimte geeft. Voor je het weet zit er een piemel- en tieteninquisitie met zure gezichten te bepalen wat wij wel en niet mogen zien."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Oswin Schneeweisz

Hoera! We hebben weer een nieuwe mijlpaal bereikt in de verpreutsing van onze samenleving. De SGP wil voorkomen dat de NPO vanaf 21 maart het kinderprogramma Gewoon. Bloot gaat uitzenden. In dat programma krijgen basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 blote volwassenen te zien die vragen beantwoorden over hun lichaam. SGP-leider Kees van der Staaij vindt het een ‘bizar’ plan en wil dat het kabinet het tegenhoudt.

Het moet toch niet veel gekker worden in dit preutse kikkerlandlandje. De NTR wil met de serie gewoon laten zien dat er meer soorten lichamen zijn dan alleen maar de ‘perfecte’ lijven die kinderen in films en op sociale media zien. Dat lijkt mij juist heel gezond. In Kamervragen aan de minister vraagt het keeshondje van de SGP zich echter hardop af ‘wat het verschil is tussen het tonen van geslachtsdelen tijdens een televisieopname voor kinderen en het tonen van geslachtsdelen in een speeltuin?’ Dan denk ik: als je die vraag zelf niet kunt beantwoorden is er iets goed mis met je. En daar blijft het niet bij. Van der Staaij wil ‘ethische richtlijnen die nieuwe kinderprogramma’s in dit genre moeten voorkomen’. Dat krijg je ervan als je de ayatollahs uit de bijbelbelt een beetje ruimte geeft. Voor je het weet zit er een piemel- en tieteninquisitie met zure gezichten te bepalen wat wij wel en niet mogen zien. Je vraagt je af of er nog iets over is van de seksuele revolutie waarmee dit land zich in de jaren zestig en zeventig bevrijdde van doem en dogma op het (naakte) menselijk lichaam?

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap