Spring naar de content

Zevendaagse werkweek gevaar voor thuiswerkers

 
Ontspannen is belangrijk, dat is niet nieuw. Toch horen we steeds vaker dat bij thuiswerkers de zevendaagse werkweek er in sluipt. Op dinsdag geen inspiratie of met je dochter naar de tandarts, dan maak je het op zaterdag wel even af. Een goede oplossing zo lijkt het. Maar alleen als je echt je grenzen weet te stellen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

In de avond nog wat afmaken, op zondag even stukken lezen? En nu iedereen weg is kun je die ene offerte nog wel even afmaken toch? Stuk voor stuk zijn het prima ideeën, maar opgeteld natuurlijk niet. Maar hoe dan wel? Terug naar vijfdaagse week of op een andere manier je grenzen stellen?

Woensdag rustdag?

Of je je dagje vrij nu in het weekend hebt of door de weeks, dat maakt niet uit. Al jaren hebben medewerkers in de horeca en zorg niet standaard op zaterdag en zondag vrij. Het gaat er om dat je die vrije tijd neemt. Niet voor niets is het wettelijk zo dat je werknemers niet zeven dagen per week en acht uur per dag mag laten werken. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Wat doe je op een rustdag? 

Of je nu je Dakine rugzak pakt en gaat biken of met een boek op de bank gaat zitten, is in de basis nog niet zo belangrijk. Uiteraard is naar buiten en bewegen goed voor je maar het gaat vooral om de rust en dat je even niet met je werk bezig bent. En niet een uurtje, maar een hele dag. Mag je dan alleen ontspannen? Uiteraard is dat fijn voor je maar niet altijd de realiteit. Het gaat er om dat je je werktas even verruild voor je Myomy “ik ben vrij” tas en tot rust komt. En dat kan ook door bij te gaan kletsen bij een vriend of vriendin. 

Vind je het lastig? Pak dan je Fjallraven tas, neem een boek en ga in het park lezen. Zo heb je toch even frisse lucht. Of ga eens boodschappen doen in een ander dorp, het gevoel van op vakantie zijn terwijl je toch nog nuttig bezig bent.