Spring naar de content

Zevendaagse werkweek gevaar voor thuiswerkers

 
Ontspannen is belangrijk, dat is niet nieuw. Toch horen we steeds vaker dat bij thuiswerkers de zevendaagse werkweek er in sluipt. Op dinsdag geen inspiratie of met je dochter naar de tandarts, dan maak je het op zaterdag wel even af. Een goede oplossing zo lijkt het. Maar alleen als je echt je grenzen weet te stellen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

In de avond nog wat afmaken, op zondag even stukken lezen? En nu iedereen weg is kun je die ene offerte nog wel even afmaken toch? Stuk voor stuk zijn het prima ideeën, maar opgeteld natuurlijk niet. Maar hoe dan wel? Terug naar vijfdaagse week of op een andere manier je grenzen stellen?

Woensdag rustdag?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Of je je dagje vrij nu in het weekend hebt of door de weeks, dat maakt niet uit. Al jaren hebben medewerkers in de horeca en zorg niet standaard op zaterdag en zondag vrij. Het gaat er om dat je die vrije tijd neemt. Niet voor niets is het wettelijk zo dat je werknemers niet zeven dagen per week en acht uur per dag mag laten werken. 

Wat doe je op een rustdag? 

Of je nu je Dakine rugzak pakt en gaat biken of met een boek op de bank gaat zitten, is in de basis nog niet zo belangrijk. Uiteraard is naar buiten en bewegen goed voor je maar het gaat vooral om de rust en dat je even niet met je werk bezig bent. En niet een uurtje, maar een hele dag. Mag je dan alleen ontspannen? Uiteraard is dat fijn voor je maar niet altijd de realiteit. Het gaat er om dat je je werktas even verruild voor je Myomy “ik ben vrij” tas en tot rust komt. En dat kan ook door bij te gaan kletsen bij een vriend of vriendin. 

Vind je het lastig? Pak dan je Fjallraven tas, neem een boek en ga in het park lezen. Zo heb je toch even frisse lucht. Of ga eens boodschappen doen in een ander dorp, het gevoel van op vakantie zijn terwijl je toch nog nuttig bezig bent.