Spring naar de content
bron: johan kleinjan

Je bent jong en je wilt wat

Jongeren hebben het zwaar in coronatijd. Hun levensgeluk is afgenomen door het vele thuiszitten. En alcohol mag ook al niet meer. Daar komt de toegenomen prestatiedruk nog bij, en overbezorgde ouders, waardoor de jeugd minder weerbaar is. Duidelijke regels stellen is goed, zeggen experts, maar neem ze ook niet te veel bij de hand. ‘We brengen ze met de auto naar school als het regent. Er is niks mis met nat worden.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bert Nijmeijer

Onze zoon (16) blowt. Af en toe. Sporadisch, hopen we. Maar soms kijken we in zijn heuptasje (‘bagga’ zegt hij) en vinden daar zakjes, resten en toebehoren: lange vloei, pijpjes, kokertjes. Sigaretten. Hij heeft de bagga al eens voor de schoolleiding moeten omkeren. We moesten ons dezelfde middag nog melden voor een gesprek over de (vergaande) gevolgen bij herhaling. 

Laatst, na een toetsweek, hadden onze zoon en zijn vrienden weer een mannetje op een scooter laten komen. Op zijn kamer hadden ze een joint gedraaid (dat kunnen ze amper) die ze tot gebruik wilden verstoppen. Ze zaten in fluisteroverleg voor een geopend bureaukastje, zich niet bewust van mijn partner in de deuropening, die ze op heterdaad betrapte. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap