Spring naar de content

Coronatesten vaak uitverkocht in winkels, online niet

De vraag naar coronatesten groeit nog altijd en zal nu door de nieuwe Omikronvariant waarschijnlijk alleen maar toenemen in Nederland. Winkels kunnen vaak niet voldoen aan de vraag waardoor je ze niet meer aan kunt schaffen, terwijl ze steeds belangrijker worden. Een zelftest corona kopen kan gelukkig nog wel online gedaan worden. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

RIVM goedgekeurd

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ga je online een antigeentest kopen? Het is dan van belang dat je kiest voor een product dat goedgekeurd is door het RIVM. Als je dit niet doet, kan de zelftest namelijk onbetrouwbaar zijn en daardoor geen goede resultaten geven. Gelukkig vind je op het internet diverse tests die RIVM goedgekeurd zijn. Je kunt ze dus zelf uitvoeren vanuit huis en over het algemeen vertrouwen op de uitslag, al hangt dit wel af van hoe goed je de zelftest uitvoert. Lees de instructies goed door en hanteer ze op de juiste manier om hopelijk een betrouwbaar resultaat te krijgen. 

Betrouwbare site 

Bij het kopen van antigeentests online is het dus van belang dat je kiest voor tests die goedgekeurd zijn door het RIVM, maar je moet ze natuurlijk ook aanschaffen op een betrouwbare website. Je wilt immers niet een fiks bedrag betalen voor zelftests terwijl ze uiteindelijk nooit bezorgd worden. Dat zou zonde van het geld zijn en de kans is groot dat je niets van je investering terug zult zien. Zorg er dus voor dat je een bestelling plaatst bij een betrouwbare webshop. Dit kun je controleren door op het internet te zoeken naar de beoordelingen van klanten die je zijn voorgegaan. Als de reviews positief zijn, kun je ervan uit gaan dat het gaat om een betrouwbare website. 

Werking van zelftest

Zelftests die je in Nederland online kunt aanschaffen zijn antigeentests. Hierbij wordt met antilichamen op een bepaald moment aangetoond dat er viruseiwit, oftewel antigeen, aanwezig is in materiaal dat verkregen is met een uitstrijkje uit de neusholte. Deze tests detecteren virussen bij mensen met hogere zogeheten virale loads. Op dat moment worden de positief geteste personen mogelijk als zeer besmettelijk beschouwd. Zelftests zijn anders dan sneltests, deze laatste soort moet namelijk uitgevoerd worden door een medisch onderlegd persoon. Bij antigeentests kun je dit zelf doen.