Spring naar de content

Dit zijn de voorspellingen van de Grand Prix Singapore 2022

De actie van de Grand Prix van Singapore is na twee jaar weer terug in Marina Bay.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De racegeschiedenis gaat terug tot 1966 op de Thomas Road tot er in 1973 een eind aan kwam. Pas in 2008 maakte het circuit weer onderdeel uit van de racekalender. Ongetwijfeld lijkt het meer op een festival dan op een Formule 1 race. De race heeft niet alleen in Singapore, maar wereldwijd, aan populariteit gewonnen. De organisatoren zorgen voor een groot spektakel in Marina Bay door na de race concerten, eetkraampjes, en vuurwerk op te zetten. Net als Monaco is het circuit van Marina Bay een stratenparcours rond de stad en was het de allereerste nachtrace toen die in 2008 werd geïntroduceerd. 

Het circuit van Marina Bay is een lastig circuit

Dit omdat het gewone straten zijn die voor alledaagse doeleinden gebruikt worden, wat betekent dat de weg hobbelig is en met 23 bochten op het racecircuit moet de coureur voortdurend alert en actief zijn. De populariteit van de Grand Prix van Singapore wordt bevestigd door de hoge prijzen van de kaartjes en het publiek zal ongetwijfeld uit zijn dak gaan om de race te zien. Dit jaar is de race vastgesteld voor de laatste week van september. Hoewel het nog steeds heet en vochtig weer is in Singapore, kunnen we rekening houden met regen, ook middagstormen zijn niet ongewoon in deze tijd van het jaar in Singapore. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Wedstrijdevenementen Formule 1

Vrijdag 30 september: Oefening 1 & 2
Zaterdag 1 oktober: Oefening 3 & Kwalificatie
Zondag 2 oktober: De Race

De race bestaat uit 61 ronden, elke ronde is 5.063 km (3.146 mijl) die samen een totale afstand van 308 km (191 mijl) vormen. De baan gaat op vrijdag en zaterdag open van 14.25 uur tot middernacht voor de oefenwedstrijden. De wedstrijd vindt plaats op zondag en begint om 14:00 Nederlandse tijd.

Teams die aan het evenement deelnemen:

Er zijn in totaal tien teams die deelnemen aan Singapore Grand Prix 2022. Deze teams worden gesponsord door een aantal verschillende bedrijven.

  1. Red Bull Racing
  2. Ferrari
  3. Mercedes
  4. Alpine
  5. McLaren
  6. Alfa Romeo
  7. Haas F1 Team
  8. Alpha Tauri
  9. Aston Martin
  10. Williams

Dit zijn de voorspellingen van de Grand Prix Singapore 2022

Charles Leclerc. Charles Leclerc is een buitengewone formule 1 participant. De kans dat hij tijdens het evenement wint is erg groot. Er bestaat overigens een grote kans op twee safety car toewijzingen tijdens het evenement, wat een groot pluspunt is voor Charles Leclerc.

Redenen: tijdens de vorige race in 2019 was Charles Leclerc heel dicht bij de overwinning, tot een fout bij een pitstop de winst van het evenement naar zijn teamgenoot verplaatste. Er is bij elke GP race van Singapore sinds het begin een safety car ingezet. Dat komt door de onvergeeflijke aard van het circuit. Met heel weinig uitloopstroken of ruimte om beschadigde auto’s van de baan te ruimen, veroorzaakt een crash al gauw de inzet van een safety car. Op beste-bookmakers.nl vind je een overzicht van bookmakers waarbij je kunt inzetten op de race.

Carlos Sainz maakt ook een kans

Deskundigen geloven dat Carlos Sainz bij de beste 3 coureurs zal horen. De kans dat hij het podium zal halen is erg groot

Redenen: als we naar de geschiedenis kijken heeft Ferrari al in 2019 uitzonderlijk goed gepresteerd op dit circuit en eindigde het team met de 1e of 2e plaats in het race-evenement. Carlos Sainz heeft het sinds het begin van het jaar goed gedaan door bijvoorbeeld het evenement in Silverstone te winnen. Het Ferrari team heeft dit jaar laten zien dat ze op elk racecircuit snel zijn en dat ze in staat zijn tijdens de meeste races op de kalender mee te doen voor de winst.

Zal George Russell winnen?

Over de winnende teams gesproken, veel mensen hebben ingezet op George Russell om in de top 5 te eindigen in de Singapore Grand Prix 2022.

Redenen: de auto’s van Mercedes hebben het vanaf het begin van het raceseizoen voor wereldkampioenen redelijk goed gedaan maar ze zijn in de loop van het seizoen opmerkelijk verbeterd. George heeft het hele raceseizoen consequent punten gescoord, ook als de auto traag was. De kansen dat George bij de topracers hoort zijn dus aan het toenemen. 

Een andere, belangrijke speler die een grote kans heeft om te winnen is Kevin Magnussen. De kans dat hij in de top 10 komt is erg groot. McLaren Cars heeft tijdens de vorige wedstrijden ook goed gepresteerd en de kans dat ze in de top 10 komen is daarom ook aanwezig.

Laten we Max Verstappen niet vergeten!

Tenzij hij een slecht einde van het Formule 1 seizoen 2022 beleven, zal Max Verstappen in december waarschijnlijk als tweevoudig kampioen gekroond worden. Maar mocht hij winnen in Singapore en leveren zijn directe concurrenten een slechte prestatie? Dan zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat Max al na het zwaaien van de geblokte vlag in Singapore Wereldkampioen wordt. We komen er op 2 oktober achter!