Spring naar de content

Ieder zijn meug

Laten we hopen dat het nieuwe jaar eindelijk wat meer vreugde brengt, na al het corona-, inflatie-, stikstof-, klimaat-, energie-, vluchtelingen- en oorlogsleed, schrijft hoofdredacteur Tom Kellerhuis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

Een goede kennis reikte me onlangs een heerlijke beschouwing aan uit The Spectator, ter verdediging van het nuttigen van alcohol: ‘In defence of booze’. Auteur Alec Marsh houdt een stevig en humoristisch betoog tegen ‘the war against drinking’ die momenteel in Engeland woedt. Daar word je, als we de auteur mogen geloven, tegenwoordig al vreemd aangekeken als je een glas wijn bestelt bij de werklunch. 

De situatie in Nederland is vergelijkbaar. Tot een paar jaar geleden gold officieel meer dan 21 alcoholische eenheden per week voor de man en 14 voor de vrouw pas als excessief gebruik. Tegenwoordig adviseert de site van het door de overheid gesubsidieerde Voedingscentrum helemaal geen alcohol meer te drinken, in elk geval niet meer dan één glas per dag. Dit advies geldt voor zowel mannen als vrouwen. Alcoholvrije imitaties van bier en wijn hebben zich het afgelopen jaar fijn gevestigd in de schappen van de supermarkt, al kunnen de meeste varianten niet tippen aan het echte spul. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap