Spring naar de content

Bij de dood van Alexander Mohr

Alexander Laurens Mohr (12 mei 1939 - 10 februari 2023) is van niet te onderschatten belang geweest voor de Haagse Post. 'Zijn dood vormt aanleiding hem een royaler voetstuk in de HP-geschiedenis toe te bedelen', schrijft Daan Dijksman.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Daan Dijksman

Tot zijn overlijden, op het moment van dit schrijven een kleine tien dagen geleden op 10 februari in de Argentijnse provincie Córdoba, waar hij op zijn oude dag de Nederlandse winters placht te ontvluchten, was Alexander Mohr (12 mei 1939) voorzitter van de Stichting Haagse Post en uit naam van dat orgaan ook lang commissaris in diverse HP-bedrijfsmodellen. 

Het waren geen functies die bij de buitenwacht in het oog sprongen of veel publiciteit genereerden. En dat zal er dan ook wel de verklaring van voor zijn dat zijn naam slechts twee keer opduikt in Rare jaren (Nederland en de Haagse Post 1914-1990), geschreven door HP’s laatste hoofdredacteur John Jansen van Galen, samen met Hendrik Spiering, uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar (en financieel mede mogelijk gemaakt door de Stichting Haagse Post). 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap