Spring naar de content
bron: Gabriël Kousbroek

Goed nieuws uit de hoofdstad

Vol vreugde vernam G.H.B. dat er eindelijk een grote schoonmaak komt op de Amsterdamse Wallen – als Bij1 en GroenLinks tenminste niet dwars gaan liggen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door G.H.B. Hiltermann

Amici, eindelijk is er eens goed nieuws uit mijn oude Mokum, want per half mei geldt in de oude binnenstad een strikt verbod op het roken van marihuana. Ook voor winkels, de horeca en de cocottes zijn strenge maatregelen aangekondigd. Burgermoeder Femke Halsema kopieert het zero tolerance-beleid van Rudolph William Louis Giuliani, de gewezen mayor van New York. Dankzij deze ijzervreter is The Big Apple nu weer een aangename stad waar je
’s nachts kunt picknicken in het Central Park. Good clean fun for the whole family.

Juffrouw Halsema wil de Wallen leefbaarder maken en dus minder aantrekkelijk voor de blowende en slempende toerist. Alcohol mag van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur door winkels niet meer worden verkocht. Dames van lichte zeden moeten om 3.00 uur ’s nachts stoppen met hun activiteiten, in plaats van om 6.00 uur. En vanaf half mei moeten de kroegen om 2.00 uur sluiten; na 1.00 uur mogen zij geen nieuwe klanten toelaten. In artiestensociëteit De Kring werd mij door een betrouwbare bron ingefluisterd dat er een speciaal team van buitengewone opsporingsambtenaren (u beter bekend als boa’s) komt, dat bewapend zal worden met traangas, granaten en robuuste, handzame machinepistolen, die hoofdzakelijk ter afschrikking dienen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap