Spring naar de content
bron: pexels

Weet jij wat er allemaal gebeurt in de wereld?

Er gebeurt zo ontzettend veel in de wereld en op veel plekken gaat het lang niet zo goed als in Nederland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

 Maar ook in Nederland gebeurt er genoeg waar niet iedereen het mee eens is. Door middel van het nieuws en de krant kun jij jezelf op de hoogte houden van alles wat er momenteel gebeurt. Het is fijn om op de hoogte te zijn van de actuele zaken zodat je hierover mee kunt praten of om hierop te handelen. Veel mensen leren uit het nieuws wanneer er een grote ramp is gebeurt waar wellicht bekende van hen bij kunnen zitten. Dit is vreselijk natuurlijk en hoopt dat dit bij niemand gebeurd. Maar juist daarom is het goed om soms een oogje op het nieuws te werpen. Maar waar ga je nou naar toe wanneer je op de hoogte wil blijven van alles? 

Nieuws platformen

Er zijn zo ontzettend veel platformen waarop het nieuws wordt gerepresenteerd. Van een krant en de tv tot speciale apps en websites waar artikelen worden gepost over het actuele nieuws. Op sommige platformen kun je zelfs instellen wat voor nieuws je wel en wat voor nieuws je niet wilt zien. Zo kun je het platform bijvoorbeeld aanpassen naar alleen Nederlands nieuws of alleen financieel nieuws. Door middel van deze filters kun jij in een korte tijd snel alles lezen waar je in geïnteresseerd bent. Je ziet geen dingen die je niet wilt zien en verdoet je tijd niet aan onnodig of niet actueel nieuws. Sommige platformen heb je zowel op de computer als op de telefoon. Dat is handig voor als je niet altijd toegang hebt tot je computer en wel een melding wilt krijgen wanneer er iets gebeurt in de wereld wat voor jou belangrijk kan zijn.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Filters

Wat zijn filters en hoe je gebruik je deze? Om uit te leggen wat filters zijn is het handig om te weten dat filters alleen werken bij platformen die online te vinden zijn. Een krant valt niet te filteren omdat deze in grote aantallen in een keer gedrukt worden en niet voor iedereen aangepast kan worden. Online kun je makkelijk een lijst samenstellen met artikelen die voldoen aan een onderwerp. Zo kun je online kiezen voor een “Financiële” filter. Hier wordt je op de hoogte gehouden van alles op de aandelenmarkt. Crypto markt of over nieuwe spellen in een online casino. Je kunt ook kiezen voor alles rondom oorlog. In dit geval krijg je alles te zien dat te maken heeft met de oorlogen in de wereld.

Jouw nieuws platform

Nu je weet dat er verschillende platformen zijn is het natuurlijk handig om uit te zoeken welke het beste bij jou past. Dit kan niemand voor jou kiezen en is echt afhankelijk van wat jij fijn vind. Zo kan de een het fijn vinden om elke dag een krantje te ontvangen met daarin het actuele nieuws en de ander vindt het fijner om s’ ochtends in bed even op zijn telefoon te kijken naar het nieuws. Ieder leeft zijn eigen leven en heeft daarom zijn eigen nieuws platform nodig.