Spring naar de content

Kies modern: ga voor een gietvloer

Wil jij je huis pimpen en sta je open voor een complete make-over? Dan is een gietvloer het overwegen waard. Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor deze moderne en strakke uitstraling, en dat is niet zonder reden. In dit artikel lees je meer over gietvloeren, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De verschillende mogelijkheden 

Een gietvloer is een naadloze vloer die wordt gegoten op een bestaande ondervloer. De samenstelling van de vloer met onder andere cement, maakt dat het een duurzame én onderhoudsvriendelijke optie is. De vloeren zijn hygiënisch, slijtvast en leverbaar in vrijwel elke gewenste kleuren. Welke gietvloer bij jouw woning past hangt onder andere af van de gewenste kleur, eventuele vloerverwarming en het aantal bewoners. Gelukkig is er een breed assortiment beschikbaar, waardoor er voor ieder wat wils is! De gietvloer prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het aantal vierkante meters, de staat van de ondervloer en de arbeidskosten. Hoe meer vierkante meters je wilt laten gieten, hoe goedkoper het wordt per vierkante meter. Je kunt natuurlijk altijd een vrijblijvende offerte aanvragen om een beter beeld te krijgen van de kosten. De gemiddelde prijs van een gietvloer in 2023 is €39 tot €89 per vierkante meter. Eerlijk is eerlijk; het is geen goedkoop grapje vergeleken met de wat traditionelere vloeren, maar gezien de duurzaamheid is het op de lange termijn toch zeker een goede investering. Tot slot is het belangrijk om te weten dat gietvloeren professioneel moeten worden geïnstalleerd. Zelfs als je een beetje handig bent raden we aan om een ervaren specialist in te huren voor het aanbrengen van de gietvloer.

Een goedkoper alternatief: beton cire

Het goedkopere alternatief beton cire is een dunne laag cement pleister die over de bestaande vloer wordt aangebracht. Het woord “cire” betekent in het Frans “was”, en de term “beton cire” verwijst dan ook naar het feit dat het materiaal een gladde, wasachtige afwerking heeft. Ook beton cire is te verkrijgen in een enorm scala aan kleuren, en je kunt kiezen voor zowel een glanzende als een matte afwerking. De uitstraling van beide vloeren komt overeen, maar beton cire is iets minder duurzaam dan een gietvloer en kan na verloop van tijd slijtage vertonen. Een sealer kan bescherming bieden aan dit ietwat poreuze materiaal. Daar staat echter tegenover dat beton cire wél zelf aan te brengen is, al vergt dit natuurlijk wel enige ervaring. Het zelf aanbrengen van de vloer zorgt ervoor dat de kosten verder verlagen, wat mooi meegenomen is. Het is natuurlijk aan jou om te beslissen welke vloer jouw voorkeur heeft. Je kunt altijd bij een specialist terecht voor verdere vragen om tot een juiste keuze te komen.