Spring naar de content

De do’s en don’t van het dragen van een tas op kantoor

Neem jij iedere dag keurig je laptop en gesmeerde boterhammen mee in je tas naar kantoor? Dan is de kans groot dat je er eigenlijk nooit zo bij hebt stilgestaan of de tas die je draagt wel of niet gepast is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Nu zal dit in de meeste gevallen ook geen enkel probleem zijn, maar er zijn wel een paar do’s en don’ts voor het dragen van een tas op de werkvloer. Zo zien we bijvoorbeeld niet snel een bouwvakker met een aktetas op de bouw verschijnen en is het andersom een beetje vreemd wanneer je als administratief medewerker of andere kantoorjob met een koelbox verschijnt. Omdat we ons kunnen voorstellen dat jij je afvraagt wat wel of niet kant, hebben we een aantal ‘regels’ voor je op een rijtje gezet.

Het belang van de juiste tas

Een goede eerste indruk maken op je collega’s en ook je werkgever is natuurlijk ontzettend belangrijk. Kies daarom dus ook voor een tas die past bij de omgeving waarin je je bevindt. Zo is een grote onhandige rugzak niet bepaald handig en geschikt voor een formele werkomgeving. Een stijlvolle Valentino tas is dan veel meer op zijn plek. Wel zien we steeds vaker dat ook de wat meer van oorsprong ‘formele’ beroepen ook qua kledingkeuze wat meer de informele kant opgaan. Zo is een aktetas bij advocaten dus ook allang niet meer altijd de standaard.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Kies voor een stijlvolle en professionele tas

Investeer in een tas van goede kwaliteit die bij je outfit en de werkplek past. Een nette handtas of een nette aktetas zijn populaire keuzes. Zorg ervoor dat de tas voldoende ruimte heeft om al je benodigdheden mee te nemen, maar voorkom dat de tas te groot wordt. Zo kun je online allerlei verschillende soorten heren- en ook damestassen vinden, die niet alleen voldoen aan je budget, maar ook aan de eisen als het gaat om hoe ze eruitzien en hoe de indeling van de tas is. Doe bijvoorbeeld van wat onderzoek naar soortgelijke functies en welke tassen daar worden gedragen. Zo krijg je alvast een idee van wat wel of juist niet kan.

Zorg dat de tas niet te opvallend is

Ga je iedere dag keurig met de fiets naar je werk, dan is het goed te kiezen voor een tas die opvalt. Toch hoeft dit niet direct een fel gele tas te zijn, maar kan het ook een neutrale kleur zijn, die is voorzien van reflectoren. Het is namelijk een beetje een no go om met een tas rond te lopen die enorm opvallend is. Dit geldt niet alleen voor de kleur, maar ook voor eventuele opdrukken en associaties. Zo kan het niet de bedoeling zijn dat je je politieke voorkeur uitspreekt door bijvoorbeeld het dragen van een bepaald type tas of andere soortgelijke voorkeuren die middels kleding of tassen kan worden gelinkt aan jouw persoonlijke voorkeur. Nu is dit niet altijd een probleem, maar is dit nu niet bepaald professioneel.