Spring naar de content

De technologische ontwikkelingen op het gebied van transport en distributie

Het transporteren van pakketjes en goederen is in deze tijd een ontzettend belangrijk onderdeel in ons leve geworden. We kunnen ons niet meer voorstellen hoe het is om geen kleding meer online te kunnen bestellen en verplicht daarvoor naar de winkel te moeten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Als je kijkt naar de logistieke keten, dan zie je dat er ook continu technologische ontwikkeling is om alles nog efficiënter te laten verlopen en pakketjes nog eerder bij de klant te krijgen. Hieronder zullen we de technologische ontwikkelingen op het gebied van trasport en distributie bespreken.

Automatisering

Ten eerste worden er in heel veel magazijnen automatiseringen aangebracht, denk bijvoorbeeld aan robots die helpen met het inpakken van dingen. Het fijne aan deze robots, is dat ze dag en nacht door kunnen werken, wat dus een stuk efficiënter is als een persoon die maar 8 uur op een dag werkt. Ook worden er zo minder fouten gemaakt bij de transport en distributie

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Leveringen

Op het gebied van leveringen zien we ook dingen veranderen, zo is er nu de mogelijkheid om goederen via drones af te leveren. Dit is nog wel in ontwikkeling, en wordt dus nu op dit moment nog niet volop gebruikt.

Vrachtwagens

Bedrijven zijn continu bezig met het verzinnen van milieu vriendelijkere opties als wat ze nu toepassen, ook bij Broekman Logistics. Zo heb je tegenwoordig elektrische vrachtwagens, die zorgen voor een minder grote ecologische afdruk als de vrachtwagens die op benzine rijden.

Trackingsystemen

Ook de trackingsystemen zijn geoptimaliseerd. Normaal kon je altijd al wel zien waar je pakketje was, maar dit is nu nog meer verbetert. Je kunt nu precies zien waar alle voertuigen zijn, wat de leveringsstatus is en nog veel meer. Hierdoor is het een stuk transparanter tegenover de klanten die hun pakketje moeten vangen toe.

In de transport en distributie zul je veel veranderingen zien op het gebied van technologie, dit komt omdat we alles zo efficiënt mogelijk willen laten verlopen. Je ziet dit terug in bijvoorbeeld de magazijnen, hier worden robots in gezet om minder fouten te krijgen en om meer werk gedaan te krijgen. Ook wordt er nu gekeken naar leveringen door middel van drones. Omdat we ook wat aan het milieu willen doen, zijn er tegenwoordig ook elektrische vrachtwagens. Verder heb je ook nog een trackingsysteem die er voor zorgt dat het hele logistieke proces een stuk transparanter wordt.