Spring naar de content

Dingen die je kunt doen op een regenachtige dag

In Nederland regent het vaak. Daarom is het zaak daar het beste van te maken, in plaats van er tegenop te zien. Ook op regenachtige dagen is er genoeg te doen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Sterker nog, misschien kun je nu de tijd nemen voor iets waar je anders nooit aan toekomt. Wat kun je zoal doen op dagen dat het regent? We zullen hier een paar tips geven. 

Ga buiten wandelen 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het verfrissend om in de regen te wandelen. Met het rustgevende geluid van kletterende druppels op de bladeren en de frisse geur van natte planten, is het heerlijk om buiten te zijn. Bovendien zullen er weinig andere wandelaars zijn, waardoor je een zeldzaam moment van rust hebt. Het enige wat van belang is, is dat je goede regenkleding hebt. Met een regenpak ben je van top tot teen beschermd tegen nattigheid. De tijd van saaie, vormloze regenjassen is voorbij: tegenwoordig  zijn regenjassen trendy, zodat je stijlvol gekleed door de regen kunt lopen. Met een Ilse Jacobsen regenjas kom je al mooi voor de dag. Aan het eind van de verfrissende wandeling, heb je het wel verdiend om even lekker op de bank te zitten met een goed boek. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Zak lekker onderuit met een boek of tijdschrift

Een andere uitstekende manier om een regenachtige dag door te komen, is onderuit te zakken met een goed boek. Daar heb je geen regenpak voor nodig. Neem een heerlijk kopje koffie of thee, en pak eindelijk dat boek dat je al zo lang wilt lezen. Met een spannend boek zul je al gauw in een goede stemming komen. Terwijl je in het verhaal gezogen wordt, tikt de regen buiten gezellig tegen de ramen: een betere manier om de dag door te brengen is er haast niet. Naast boeken kun je natuurlijk ook een tijdschrift erbij pakken. Nu heb je de tijd om lekker rustig HP De Tijd van voor tot achter uit te lezen. De regenachtige dag zal om zijn voor je er erg in hebt. 

Breng een bezoek aan een museum

Een regenachtige dag is een uitgelezen moment om een culturele dag naar het museum te plannen. Zo blijf je niet alleen droog, je leert ook iets nieuws. Er zijn zoveel verschillende soorten musea, dat er altijd wel iets is wat bij jouw interesses aansluit. Voor liefhebbers van geschiedenis is er in Leiden het Rijksmuseum Van Oudheden, met een van de meest complete verzameling van Oud-Egyptische kunst in de wereld. In de centrale hal is vrijwel de complete Taffeh-tempel herbouwd. Daarnaast zijn er sarcofagen, grafbeelden en een grote collectie papyri. Voor wie van geschiedenis houdt maar ook van kunst, is het Rijksmuseum in Amsterdam een bezoek waard. Dit museum bevat de mooiste kunstwerken van meesters als Rembrandt en Vermeer. Deze werken bieden tevens een blik in het leven van de afgelopen eeuwen. 

Ga naar de bioscoop

Een andere mogelijkheid is om jezelf te trakteren op een bioscoopfilm. Hoewel je ook thuis lekker je favoriete serie kunt kijken, gaat er niks boven de sfeer van een bioscoop: de geur van popcorn die overal hangt, de kleurrijke filmaffiches en de comfortabele stoelen. Bovendien is de film altijd het mooist als je hem in de bioscoop ziet, met het enorme scherm, en de diepgaande geluiden die op spannende momenten de grond onder je letterlijk doen trillen. In de behaaglijke duisternis van de bioscoop zal buiten de regen ongemerkt voorbij trekken.