Spring naar de content

Progressief is conservatief

Woke is rechts, constateren de Foute Jongens. Eens hield de dominee donderpreken vanaf de kansel; nu is het politiek links dat over velen zijn achterdochtige en beschuldigende blik laat gaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Foute Jongens

Rob: Die zogenaamde verrechtsing van Nederland, mijnheer Van Amerongen: bent u daar ook zo ondersteboven van? Als ik de media moet geloven die zichzelf een domineesfunctie hebben toebedeeld (startpunt: de revoltes van ’68, toen middels de verwijdering van de toenmalige dominees de basis voor een meer progressieve machtsstructuur werd gelegd, onder leiding van types die naar later bleek net zo moralistisch en net zulke plucheplakkers waren als hun voorgangers), is het land het einde nabij.

Natuurlijk, het kan nóg erger. Je zult bijvoorbeeld maar gelekkerkerkt worden, op X. Nog niet eens zo lang geleden leidde de heer Piet Lekkerkerk een saai maar fatsoenlijk bestaan als hoofdredacteur van het brave royalty-magazine Vorsten. Tegenwoordig geniet hij vooral bekendheid vanwege zijn grenzeloze scheldkanonnades op het voormalige Twitter, die mede lijken te zijn ingegeven door het feit dat zijn D66 bij de Kamerverkiezingen van 22 november van 24 naar 9 zetels duikelde.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap