Spring naar de content

De herontdekking van de nieuwsbrief

Ook de Foute Jongens gaan met hun tijd mee – tegenwoordig zijn ze zelfs actief op Substack, waarop ze hun schrijfsels met de wereld delen. Is dit de toekomst van de dagbladjournalistiek?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Foute Jongens

Rob: Aan u ontsnappen is blijkbaar onmogelijk, mijnheer Van Amerongen: u publiceert plots eveneens op Substack. Dacht ik eindelijk een plekje te hebben gevonden waar ik in columnistiek opzicht vrijuit kon slalommen, opent u er óók weer een account. U bent mijn wethouder Hekking.

Aan de andere kant voelde ik mij lange tijd best eenzaam op Substack, nadat ik er bijna anderhalf jaar geleden, toen nog behorende tot een zeer kleine minderheid niet-Engelstalige publicisten, was begonnen. Voordien runde ik een door mij persoonlijk ontworpen blog (ik heb een grafische achtergrond). Ik bereikte er niet genoeg mensen mee. Daarom koos ik voor Substack (en dus niet voor Medium, een andere mogelijkheid). Qua opmaak moest ik een concessie doen: je kunt uit slechts enkele sjablonen kiezen. Maar met name dankzij het aanbevelingsmechanisme van Substack vermenigvuldigde mijn bereik zich.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap