Spring naar de content

Vakantie en hond mee? Goed idee!

Je trouwe viervoeter thuis laten als je op reis gaat? Nee hoor! Steeds meer mensen zien de voordelen van hun hond mee op vakantie nemen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

En dat is leuk, gezellig, diervriendelijk, maar soms ook even net wat lastiger. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Van officiële regels tot handige tips, na het lezen van dit artikel weet je waar je op let. Zo gaan jullie met zijn allen zorgeloos op reis.

Diervriendelijke afstand

Altijd al naar Mexico, de VS of Malediven gewild? Niet echt de place to be met je hond. Zoek het liever wat dichter bij huis, zeker in de zomer. Kies bij voorkeur voor een locatie die met de auto te doen is. Je mag je hond namelijk volgens bepaalde voorwaarden en bij bepaalde maatschappijen meenemen in het vliegtuig, maar dit is niet altijd een pretje. Je schatje uitlaten zit er dan voorlopig in ieder geval niet in.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Samen uitwaaien en ontspannen

Ook je hond heeft af en toe een break nodig. Het is dan ook wel zo prettig als je voor een locatie kiest waar je hond lekker kan ontspannen. Vermijd de drukke stad en ga bijvoorbeeld voor een locatie aan zee en bij de duinen. Daar zijn de viervoeters normaal gezien gek op. Boek een huisje aan zee met hond en neem woef mee naar stranden waar ze toegelaten zijn. Denk aan locaties als Callantsoog, Burgh-Haamstede en Noordwijk.

Toegang voor je viervoeter

Kom je bij je vakantiebestemming aan, kun je weer omkeren, omdat hondlief niet welkom is in de geboekte accommodatie. Het kan je zomaar overkomen. Je dient er bij het boeken van een vakantiehuisje dan ook specifiek op te letten dat je een diervriendelijk vakantiehuis boekt. Een plek waar de hond toegestaan is. Een aanbieder die hier voorloper in is, is Lekker Naar Zee. Hier kun je filteren op diervriendelijke vakantiehuisjes met hond.

Dierenpaspoort regelen

Wist je dat je hond op vakantie binnen de EU een dierenpaspoort nodig heeft? Ook moet je hond een chip hebben, die je bij de dierenarts kan halen. De Rijksoverheid schrijft tevens voor dat de hond ingeënt moet zijn tegen rabiës (hondsdolheid). Indien je buiten Nederland wilt reizen wordt aanbevolen om de dierenarts te raadplegen met de vraag of er aanvullende eisen gesteld worden in het land van bestemming.

Hondenpenning regelen

Het is slim om een hondenpenning bij je hond om te doen. Je weet immers maar nooit of je diertje ineens wegloopt. In geval van vermissing kan de hond zo makkelijker getraceerd worden. Ook als je niet op vakantie bent is een hondenpenning overigens slim. Ook kun je alvast de contactgegevens van een dierenarts in de buurt opzoeken. Hopelijk heb je deze niet nodig, maar je kunt het maar alvast weten voor eventuele noodsituaties.

Zorg voor lekker eten

Lekker smullen op vakantie, dat doen jullie samen. Snuffel eens rond naar hondvriendelijke restaurants en neem ook een zak met het oude en vertrouwde voer mee. Dat geldt ook voor andere zaken, van riempjes tot snoepjes en speeltjes. Zorg dat je een aantal herkenbare spullen meeneemt. Een hond kan een nieuwe omgeving soms ook als stressvol ervaren, en door goed voor te bereiden, genieten jullie samen van een zorgeloze vakantie!