Spring naar de content

Van nieuw en bijzonder tot innovatief en modern: trapliften van 1957 tot nu!

Een traplift is in 2024 niet meer weg te denken uit veel trappenhuizen. Het is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor veel mensen die minder mobiel worden en toch veilig gebruik willen maken van alle etages in hun huis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Sinds de introductie in 1957 heeft de traplift een flink aantal veranderingen ondergaan. De traplifttechnologie heeft zich snel ontwikkeld, en innovaties zijn aan de orde van de dag. Dit is de geschiedenis van de trapliften van TK Home Solutions!

De allereerste traplift 

In het jaar 1957 werd de allereerste traplift geplaatst; in die tijd was dat nog heel bijzonder en echt iets nieuws. Natuurlijk waren er in 1957 ook ouderen die niet meer zonder pijn een trap op konden lopen. Daarom ontwikkelde de firma Thyssen de Reus een traplift waarmee iedereen, zonder moeite, zowel naar beneden als naar boven kon gaan.

De eerste trapliften waren, zeker voor die tijd, al een echte innovatie, maar TK Home bleef nadenken over verbeteringen en aanpassingen om de trapliften van TK Home Solutions nog beter te maken.

De trapliften van toen waren al robuust en zeer betrouwbaar, maar ook vrij groot. Dat was iets waarin TK Home graag wilde innoveren.

De meest compacte traplift ter wereld

In 2000 vond de lancering plaats van de Flow 1, een bijzonder compacte traplift met maar één rail. De trap bleef naast de traplift goed toegankelijk, en iedereen kon de trap blijven gebruiken. Maar dat was nog niet alles; in 2001 werd de smalste traplift ter wereld ontwikkeld en geplaatst door de vakmensen van TK Home.

Ook op het gebied van veiligheid blijft TK Home innoveren. Zo werd de wereldwijd gepatenteerde ASL-draaitechnologie ontwikkeld. Deze technologie zorgt ervoor dat de traplift soepel en veilig over de rail beweegt. De ASL-technologie zorgt ervoor dat de stoel altijd waterpas blijft en in de meest veilige richting wijst. Zo verplaatst de stoel zich aangenaam en soepel voor degene die de lift gebruikt, en zijn er vrijwel geen schokken voelbaar. Deze unieke technologie is aanwezig in alle stoelliften van TK Home.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Het opmeten van een traplift vereist vakmanschap, en precisie zorgt voor een veilige en soepele rit. Daarom heeft TK Home in 2014 hypermoderne meetapparatuur ontwikkeld waarmee trapliften zeer precies kunnen worden ingemeten op iedere trap.

Een speler van formaat met lokale aandacht

In de jaren die volgden, groeide TK Home uit tot een onderneming van formaat met 65 vestigingen over de hele wereld, maar met oog en aandacht voor lokaal ondernemerschap. Dankzij deze lokale verankering staat TK Home dicht bij zijn klanten, biedt het als betrokken partner advies op maat en zorgt het voor een oplossing die precies op jouw situatie is afgestemd.

Eigen productiefaciliteit

Inmiddels is TK Home Solutions marktleider en specialist in trap-, huis- en platformliften met een eigen productiefaciliteit. Dit maakt dat zij kwaliteit, professionaliteit en veiligheid als leverancier en producent kunnen waarborgen. Een veilige traplift van de allerbeste materialen: dat is wat TK Home Solutions voor je realiseert. Daarnaast is de klantenservice 24/7 bereikbaar, mocht er een probleem zijn met de traplift. Aan de telefoon spreek je direct met een specialist die je kan helpen en gedegen kennis heeft van alle trapliften in het assortiment.

Innovatief en modern

Een traplift was in 1957 echt een bijzonderheid, maar tegenwoordig is een traplift een geliefd onderdeel van het huis. Innovatief en met een modern uiterlijk passen de trapliften van nu in iedere woning. TK Home Solutions is er trots op dat duizenden mensen dagelijks genieten van de vrijheid die een traplift biedt en blijft innoveren zodat onze trapliften de allerbeste ter wereld blijven.