Spring naar de content
bron: pexels

Alles wat je moet weten over het inrichten van je woning!

Ben je deze zomer van plan om je huis een opknapbeurt te geven en wil je dat graag zelf doen? Dat is zeker mogelijk!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Door zelf aan de slag te gaan met je woning, kun je aanzienlijk besparen en bovendien kan ook jij als doe-het-zelver met een beetje inspiratie en de juiste tips and trics een prachtig professioneel eindresultaat bereiken!

Wil jij binnen de muren van een nieuwe frisse look voorzien? Overweeg bijvoorbeeld om de muren een frisse, nieuwe uitstraling te geven. Kies voor hoogwaardig behang om je woonkamer te transformeren in een moderne en strakke ruimte. Zoals renovlies behang, renovlies is uiterst glad en kan in elke gewenste kleur geschilderd worden, wat het een uitstekende keuze maakt voor het herinrichten van je woning!

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Het buitenom van de woning opknappen

Naast de binnenkant van de woning is de zomer ook de tijd om het buitenom eens aan te pakken, door te schilderen met hoogwaardige verf bespaar je over de lange termijn flink wat kosten, een professionele houtlak gaat namelijk tot wel 10 jaar lang mee! Zo bescherm je het hout tegen weer en wind en dat jarenlang! Een van de beste buitenlakken is de Sikkens rubbol xd high gloss, deze hoogglanzende houtlak is van de hoogste kwaliteit en geeft jouw woning de bescherming die het verdient. 

Spelen met kleur

Bij het inrichten van je woning is kleur een onmisbaar, kleur zet de toon voor de sfeer en uitstraling van elke ruimte. Het gebruik van kleur kan je interieur transformeren van gewoon naar buitengewoon, door simpelweg te ‘spelen met kleur’. Maar hoe doe je dat precies?

Begin met een basiskleur die als leidraad dient voor je gehele woning. Deze neutrale tint vormt de achtergrond waartegen je speelse kleuraccenten kunt aanbrengen. Denk hierbij aan zachte grijstinten, warm wit of zandkleuren. Vervolgens kies je één of twee accentkleuren die je zoals geel of een groenne kleur. Deze kleuren kunnen terugkomen in accessoires zoals kussens, kunstwerken, vazen of zelfs een opvallende muur.

Het spelen met kleur gaat niet alleen over het toevoegen van levendige kleuren; het gaat ook om het creëren van contrasten. Combineer lichte en donkere tinten binnen hetzelfde kleurenspectrum voor een gelaagd effect. Of gebruik complementaire kleuren (kleuren die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel) voor een dynamische en energieke look.

The finishing touch

Het inrichten en decoreren van je woning is echt de finishing touch die het verschil maakt. Door je huis op een speelse of juist stoere manier te stylen, kun je een unieke sfeer creëren die helemaal bij jou past. Of je nu kiest voor een groene oase met bijzondere planten of een industriële vibe met robuuste metalen meubels, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar hoe begin je met het inrichten van je Nieuw bouwwoning inrichten? Het allerbelangrijkste is dat je trouw blijft aan je eigen smaak en ideeën. Alleen op deze manier wordt jouw huis echt een thuis. Start door je ideeën en dromen op papier te zetten en laat je creativiteit de vrije loop. Wie weet tot welke inspirerende inrichtingsideeën je komt. Veel succes met het inrichten van je nieuwbouwwoning!