Spring naar de content

Deze oorden raadt de overheid af als vakantiebestemming

Voor de meeste Nederlanders is de informatie die de overheid verschaft de belangrijkste maatstaf om wel of niet een vakantie naar een exotisch oord te boeken. En ook verzekeraars kunnen moeilijk doen zodra u een vakantie boekt naar een gebied dat een negatief reisadvies kent. Op luchthaven in Istanboel werd deze week een terroristische aanslag gepleegd die aan 39 mensen het leven kostte. Zij die naar Turkije reizen zijn gewaarschuwd: code geel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts
Bron:
Bron: Rijksoverheid

Een land (of een gedeelte daarvan) krijgt natuurlijk niet zomaar het stempel van ‘gevaarlijk’ op zich gedrukt. De redenen ervoor zijn talrijk. Om er een paar te noemen: oorlog, terrorismedreiging, politieke instabiliteit, natuurrampen, ziektes. Deze zomer zijn het aantal negatieve reisadviezen toegenomen in populaire vakantiebestemmingen in of aan de rand van Europa. Een flink aantal voormalige paradijsjes worden door onze overheid als niet langer (geheel) veilig te zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus wees op uw hoede.

Allereerst is daar Noord-Afrika. Buiten brandhaard Libië kent dit gebied ook een flink aantal vakantiebestemmingen, met name in Marokko, Egypte en Tunesië. Recente aanslagen en instabiliteit in de regio hebben er echter voor gezorgd dat de negatieve reisadviezen niet van de lucht zijn. Zo wordt reizen naar Egypte, Tunesië en Algerije bijna geheel afgeraden, met grote delen van het land in het oranje (alleen noodzakelijke reizen) of zelfs rood (niet naartoe gaan).

Ook in het Midden-Oosten is het volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken oppassen geblazen. Onder de risicogebieden bevinden zich ook Israël en Dubai.

reisadvies_turkije_5-2-2016_620
Bron: Rijksoverheid

De Turkse Rivièra is het nog veelal veilig. Voor het hele land, behalve de turbulente grensgebieden en het Koerdische gedeelte, geldt code geel (‘Let op, veiligheidsrisico’s).

Voor wie het zekere voor het onzekere wil nemen: op de Griekse eilanden is het nog steeds goed (en veilig) toeven.