Spring naar de content
bron: anp

Op pad met Pim

Waarin de lijsttrekker van de LPF drie taarten van braaksel, pies en poep in
zijn gezicht geduwd krijgt, de neef van Remco Campert op de persmappen gaat zitten en Martin Ros zich verkneukelt over de verbrijzeling van ‘het rode kasteel’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marcel van Roosmalen

Pim presenteert in perscentrum Nieuwspoort het boek met alle antwoorden. Het heet De puinhopen van acht jaar Paars. Hoewel de Lijst Pim Fortuyn (LPF) of officieel nog geen partij is, heeft de beweging al een leger vrijwilligers en sympathisanten. Belangeloos zetten ze zich in voor Pim. Ze zijn vaak kaal of grijs en, net als de lijsttrekker, geroepen of gezonden om het land te genezen.

Meneer Campert – “Ik hou van heel veel duidelijkheid” – heeft alleen aan de zijkanten van het hoofd nog haar en is vandaag verantwoordelijk voor het uitdelen van de LPF-persmap. Dat doet hij graag voor Nederland. Hij heeft weleens overlegd met Pim, en die heeft hem toegezegd dat hij ‘hoogstwaarschijnlijk’ de 45ste plaats van de LPF-lijst krijgt toegewezen. En ja – “Wellicht aardig om te vermelden” – hij is in de verte familie van Remco Campert. “Thuis spreken wij van neef Remco.” Of de columnist van de Volkskrant dit ook weet, is niet bekend.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap