Spring naar de content

Koninklijke eieren

Boven het niveau van haring, gefrituurde vis, patat en worst is het voor koks ongebruikelijk om zich tot koning van een bepaald gerecht te verklaren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Dat is jammer, want het schept niet alleen hoge verwachtingen, maar ook orde en overzichtelijkheid. Lang geleden was er in de P.C. Hooftstraat een restaurant dat l'Entrecote heette en dat was dan ook precies wat ze er hadden. Door dat monomenu was de kwaliteit heel goed in de hand te houden en de gast wist exact wat hem te wachten stond. Wie op een andere plek dan l'Entrecote een entrecote ging eten, moest het zelf maar weten.

Helaas is er na het verdwijnen van l'Entrecote (na een draconische huurverhoging) niemand opgestaan om de fakkel over te nemen en evenmin heeft zich een mossel-, kip- of kabeljauwkoning aangediend. Maar wanneer ons het nieuws bereikt van een troonsbestijging te Parijs, stappen we uiteraard terstond in de Thalys. De vorst in kwestie blijkt te resideren in restaurant Au Pied de Fouet in het veertiende arrondissement en zijn claim to fame betreft het voorgerecht oeuf dur mayonnaise.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap