Spring naar de content
bron: anp

Even bellen met… Teun van de Keuken

Onlangs verscheen het nieuwste boek van journalist Teun van de Keuken (52), De mens is een plofkip – Hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt. Hij werd bekend door het tv-programma Keuringsdienst van Waarde en levert sindsdien harde kritiek op het ‘rommelvoer’ dat ons omringt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door David Steenmeijer

Wat is uw persoonlijke grote voedingsvalkuil, oftewel uw guilty pleasure?

“Zonder twijfel de gevulde koek! Die verleidt mij altijd als ik onderweg ben. Ik ben zo geconditioneerd dat ik in de trein of auto koffie of thee moet drinken. Onzin, eigenlijk. Als ik dan bij een kiosk of benzinepomp afreken, vraagt de kassamedewerker doorgaans of ik er iets lekkers bij wil. Meestal heb je zo’n combideal. Kortom: vrijwel gratis. Als ik fris ben, sla ik de koek af. Maar aan het einde van de dag ga ik voor de bijl. Geheid.”

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap