Spring naar de content

Brieven

De redactie verwelkomt ingezonden brieven, maar behoudt zich het recht voor deze te redigeren. Vermeld altijd uw adres, ook wanneer u e-mailt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie


Jack Russell

Wat een vreselijk negatief artikel over de Jack Russell (HP/De Tijd, 23 december 2005). U zult mij niet horen zeggen dat het een makkelijke hond is, maar wat voor elke hond geldt, geldt zeer zeker voor de Jack Russell. Voed hem consequent op! Dan heb je een leuke, intelligente, ondeugende, onvermoeibare vriend erbij.

Ook zijn afkomst is belangrijk, en helemaal de socialisatieperiode bij de fokker. lk vind dit weer zo eenzijdig belicht. lk kan u tientallen adressen geven van eigenaren, met kinderen, waar de Jack weliswaar een eigenwijs hondje is, maar een reuze speelkameraad. Ook op gehoorzaamheidscursussen doen ze het redelijk tot goed!

Maar ja, als je er niks mee doet, de hele dag werkt en geen aandacht voor zo’n hondje hebt, dan ligt het ineens aan de hond en is hij een ‘terrorist’!

De meeste probleemgevallen bij de Jacks komen voor bij pups die van broodfokkers zijn gekocht en bij mensen die de hele dag van huis zijn en zich niet fatsoenlijk hebben georiënteerd op het ras. Het is zo gemakkelijk om weer de hond de schuld te geven en een lekker negatief artikel te plaatsen. Dank u wel! lk heb er vier in huis, die zitten niet in een kennel en u mag gerust komen kijken hoe die zich gedragen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Cintha Swalue, Berkel en Rodenrijs

Jack Russell (2)

Wij — de NVJRT, de enige door de Raad van Beheer erkende Jack Russell Terriër vereniging — vinden het bijzonder jammer dat u wel onze rasbeschrijving weet te vinden, maar geen contact met ons opneemt om een correct beeld te kunnen geven van de Jack Russell terriër. U hebt nu een beeld van het ras geschetst dat absoluut niet klopt. Dat het geen makkelijk ras is, is correct, maar de conclusies die daar verder aan verbonden worden, zijn absoluut niet waar,

Ineke Gerritsen, Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër, Nieuwegein

Jack Russell (3)

Als je een goudvis koopt, weet je één ding zeker: je hoeft de goudvis niet iedere dag uit te laten. Als je een Jack Russell terriër koopt, moet je één ding zeker weten: je moet er iedere dag ongeveer een uur extra voor uittrekken. Wandelen, hardlopen, spelen met een balletje enzovoorts. Het is niet te vergelijken met postzegels verzamelen.

Verder is het goed om te weten dat je er veel aandacht en liefde aan moet geven vanaf het moment dat de hond bij je in huis komt tot het moment dat de hond na vijftien tot twintig jaar doodgaat.

Dit alles had ik mij niet gerealiseerd toen ik mijn Jack Russell terriër kocht, maar ik had mij ook niet gerealiseerd welke meerwaarde aan ongelooflijke liefde en vriendschap je terugkrijgt van dezelfde Jack Russell terriër.

Flip Boudewijn, Breda

Jack Russell (4)

In uw kerstnummer maakt u de Jack Russell terriër uit voor ‘kleine terrorist’ en wat niet al! Maar u verzuimt te vermelden dat de Jack Russell het ideale hondje is voor mensen die geen zin hebben om een praatje aan te knopen met ander hondenuitlaters.

A.C. van der Helm, Den Haag

Oud-Zuid

Graag wil ik reageren op de ingezonden brief van mevr. Nora van Oostrom-Streep (HP/De Tijd, 2 december), die zij schreef naar aanleiding van uw artikel over Amsterdam Oud-Zuid (HP/De Tijd, 25 november). Wat een brief! Zo spiritueel. Zo lichtvoetig en mede daarom zo scherp. Vooral de laatste zin over de boeken van Mark Blaisse c.s. is een vondst en onovertrefbaar. Wat heerlijk om tussen al die terecht ernstige, zeer lezenswaardige, meestal van scherpe observatie en politiek incorrecte opstelling getuigende artikelen een brief te mogen lezen waarin het misplaatste meerwaardigheidsgevoel van een bepaald deel van de bevolking te kijk wordt gezet.

Zou mevrouw Van Oostrom ook over andere onderwerpen een voor de lezer interessant oordeel hebben en dat op de haar eigen wijze willen verwoorden? Een column van haar lijkt me een aanwinst. Ook zij die het leven ernstig nemen willen wel eens (glim)lachen.

Arie Smits, Rhenen

Onderwerpen