Spring naar de content
bron: anp

Hoe slopend is de politiek?

Den Haag loopt in rap tempo leeg. Politici willen niet verder ‘verhaagsen', kiezen voor een carrière in het bedrijfsleven, of ze zijn het gewoon zat. Hoe zwaar is het eigenlijk om politicus te zijn? Over mediahypes, tachtigurige werkweken en de Haagse slangenkuil.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bart de Koning

Bij de Rabobank denken ze dat Jan Schinkelshoek gek geworden is. Ze zeggen het nog net niet openlijk, maar het scheelt niet veel. Toen de directeur communicatie vorige week bekendmaakte dat hij op de Kamerlijst staat voor het CDA, stuurde de Rabobank een uitvoerig persbericht rond. Daarin zegt banktopman Bert Heemskerk over de overstap van Schinkelshoek: "Het is een moedige stap om de soliditeit van de bank in te ruilen voor de grilligheid van de politiek. Mede namens de andere collega's van de raad van bestuur wens ik Jan straks veel succes aan het Binnenhof." 

In die twee zinnen vatten de bankiers van de Rabo precies samen hoe er in het bedrijfsleven gedacht wordt over de politiek: slecht betaald, ondankbaar werk met een hoog afbreukrisico. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap