Spring naar de content

Vendetta

Het riekte naar karaktermoord, de column van politiek commentator Kees Lunshof, afgelopen zondag in De Telegraaf. Slachtoffer: Frits Wester.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De Haagse verslaggever van het RTL Nieuws voert, schreef Lunshof, een ‘persoonlijke vendetta’ tegen het koningshuis. Hoe zulks?

Lunshof voerde diverse voorbeelden aan van zijns inziens kwalijke berichtgeving van Wester over koningin Beatrix c.s. Dat begon al in het vorige millennium, toen RTL een punt maakte van kroonprins Willem-Alexanders lidmaatschap van het IOC. In 2000 had Wester het bestaan een onderwerp te maken van het lidmaatschap van het staatshoofd van de regering. De recente RTL-berichtgeving over de torenhoge kosten van de monarchie deed voor Lunshof de deur dicht.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Al die ‘intriges’ van RTL zijn op één gegeven terug te brengen, onthulde hij: in 1994 had Wester van Ruud Lubbers gehoord dat CDA-‘kroonprins’ Elco Brinkman van Beatrix nooit premier mocht worden. Wester, toen Brinkmans mannetjesmaker, zou daar nog steeds woedend over zijn.

Wester moest maandag een hele dag nadenken of hij op Lunshofs column wilde reageren. Hij besloot te volstaan met de verzekering dat diens vendetta-uitspraken ‘allemaal flauwekul’ zijn. “Wij doen bij RTL aan waarheidsvinding op tal van dossiers. Het valt me op dat De Telegraaf ons nieuws vaak groot overneemt.”

Gaat Wester het nog uitpraten/uitvechten met Lunshof? “Bij gelegenheid ga ik hier graag met hem over in debat, ja.” Durft hij dat en plein publique te doen? “Natuurlijk! Nodig ons maar uit. Ik zeg meteen ja.”