Spring naar de content
bron: ANP

Holocaust Museum, Juden nicht erwünscht!

Max Pam is kritisch op het motief achter de poging van moskeeëncollectief K7 om Willem-Alexander ervan te weerhouden de opening van het Holocaust Museum bij te wonen. 'Wat K7 het liefste zou willen, zo blijkt uit de oproep, is een Jood de toegang ontzeggen tot het Holocaust Museum. In diepste wezen is dat puur antisemitisme, één van de vele redenen waarom dat het conflict in het Midden-Oosten maar voortduurt en voortduurt.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Max Pam

Dat de wereld wordt bevolkt door gevaarlijke gekken kunnen wij elke dag lezen, zien en horen. Een dictator die een buurland opeist, een scholier die een leraar neerknalt, een moordenaar die kinderen opsluit in een kelder, enzovoort, enzovoort. Het is aan de orde van de dag.

In het meest onschuldige geval is al die gekte een vorm van absurdisme. Neem het gedoe rond de boa, de buitengewoon opsporingsambtenaar. Hij/zij vertegenwoordigt zo’n beetje de laagste rang bij de overheid. Zo laag dat het rijk de invulling van deze functie aan de gemeenten heeft overgelaten. In hun overijverig streven naar diversiteit hebben sommige van die gemeenten het nu toegestaan dat de boa’s een religieuze uiting mogen dragen in de vorm van een hoofddoek, een kruis, een keppeltje of de tulband.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap