Spring naar de content

De tv-gast als wegwerpartikel

Peter R. de Vries en Freek de Jonge klagen over de onbeschofte manier waarop ze werden behandeld door De wereld draait door. Maar de gemiddelde tv-gast weet niet beter. 'Na de uitzending werd ik met een flesje wijn letterlijk het bos in gestuurd.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alies Pegtel

En voor de zoveelste keer zorgde Peter R. de Vries voor opzienbarende televisie. Tijdens de aftiteling van De wereld draait door (DWDD) haalde hij vorige week uit naar Matthijs van Nieuwkerk. De Vries was boos dat de presentator amper aandacht had geschonken aan het boek dat zijn rechterhand Kees van der Spek over hem had geschreven. 

Op de zijn bekende kwajongensachtige wijze had Van Nieuwkerk toen zijn gast het boek in handen willen drukken. "Oké, je krijgt nu een minuut om reclame te maken." Maar De Vries ging daar niet op in. Met de onverstoorbare uitdrukking van een man die ten strijde trekt tegen iedere vorm van onrecht, verweet hij Van Nieuwkerk dat hij hun afspraak niet was nagekomen. Van Nieuwkerk veinsde onnozelheid en kreeg opnieuw een veeg uit de pan. "Ik heb hier keiharde afspraken over gemaakt met je productieleider. Ze staan zwart op wit." 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap