Spring naar de content

Grootgrondbezitter

Kroonprins Willem-Alexander wordt boer, of beter gezegd: eigenaar van een grote ecofarm, en wel in het geboorteland van zijn vrouw: Argentinië.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Dat meldt een goed ingevoerde bron – een voormalig diplomaat – aan HP/De Tijd. De RVD wil het bericht niet bevestigen.

Bekend is dat Willem-Alexander regelmatig met zijn gezin naar Argentinië afreist om de ouders van Máxima te bezoeken. De kroonprins koopt naar verluidt een estancia, een ranch of een boerderij met uitgestrekt landgoed, op het schiereiland Valdés. Het gaat om een droog gebied, waar meer estancias staan, hemelsbreed ruim duizend kilometer ten zuiden van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Alleen zou Willem-Alexander op zijn boerderij geen runderen en schapen willen laten grazen, maar uitsluitend inheemse dieren, zoals lama’s en struisvogels.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Het schiereiland is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Argentinië, vooral dankzij de kustwateren, waar orka’s, pinguïns en zeeolifanten zijn te bewonderen.

 Als kleinzoon van de beschermheer van het Wereld Natuur Fonds, wijlen prins Bernhard, kan Willem-Alexander meer landinwaarts andere exotische dieren tegenkomen, zoals de guanaco (een lama-soort), de mara (een soort haas op hoge poten), het gordeldier en de nandoe (een klein soort struisvogel). Valdés staat ook op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Als de aankoop doorgaat, heeft de kroonprins zich in korte tijd ontwikkeld tot grootgrondbezitter. Eerder dit jaar werd bekend dat Willem-Alexander een ruim vakantieverblijf in Mozambique gaat aanschaffen. Ook daar is het oog gevallen op een schiereiland van ecologische waarde. Over de aankoop in Mozambique ontstond enige ophef na publicaties in dit weekblad, omdat lokale politieke leiders worden gefêteerd door de projectontwikkelaar.