Spring naar de content

'Politici moeten beter worden geschoold'

‘Scholing voor, tijdens en na de politieke loopbaan is een belangrijk middel om te investeren in de kwaliteit van onze lokale politici,’ vindt de Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer, die pleit voor een professionaliseringsprogramma.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Volgens de PvdA’er is dat hard nodig, want zo voorkomt men de kans dat bijvoorbeeld wethouders voortijdig vertrekken. Mochten ze te toch uitvallen, dan komen ze dankzij die betere scholing ook weer sneller aan het werk. Dat scheelt bakken wachtgeld en is daarnaast ook goed voor het functioneren van de lokale democratie.

“Besturen in een politieke omgeving wordt steeds complexer. Ambtenaren zijn steeds beter opgeleid en gemeenteraadsleden zijn terecht steeds kritischer op het presteren van onze Nederlandse bestuurders. Het zou goed zijn als het kabinet daar ook aandacht voor heeft,” schrijft Schrijer in zijn blog. Hij is alvast blij met het besluit van het kabinet om de wachtgeldregeling voor politici en bestuurders te vernieuwen. Zo komt er ook voor hen een sollicitatieplicht en wordt de duur van het wachtgeld beperkt tot vier jaar.

Onderwerpen