Spring naar de content

Prem pest collega weg

Overal waar Prem Radhakishun komt, lijkt ruzie te ontstaan. Deze keer was het hommeles bij de radiozender BNR. In een artikel in de Volkskrant staat vandaag dat de goedgebekte Prem het oud-presentator Sander Simons zo moeilijk maakte, dat Simons ontslag nam als presentator van het programma Peptalk. De oorzaak: de ‘ongelofelijk dominante’ Prem eiste alle presentatiedagen van Simons op. En niet zonder succes, want nu presenteert Prem tijdelijk dagelijks de uitzending. Simons kan nog maar amper naar het programma luisteren: “Ik wil niet dat mijn speakers kapot gaan. Als hij te lang doorgaat, zet ik hem af.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Meneer Simons, hoe kijkt u terug op de affaire?
“We hebben gescheiden taken, we waren op verschillende dagen presentatoren. En toch is het kennelijk voor Prem mogelijk geweest om me dwars te zitten. Hij noemt BNR in de Volkskrant van vandaag een warme familie, dan weten we dus nu hoe Prem met zijn familie omgaat. Ik wens de familieleden van Prem veel succes.”

Wat vindt u van uw afscheid van BNR?
“Ach, dat relativeer ik heel erg. Afgelopen week liep ik over de Dam en zag een demonstratie. Ik dacht ‘o jee boze luisteraars die Sander Simons terug willen hebben’. Gelukkig waren het Oeigoeren. Het is ook niet zo dat de gemiddelde zakenman met piepende banden op de vluchtstrook gaat staan en boos BNR belt dat hij Sander Simons terug op de radio wil.”

Luistert u zelf dagelijks naar Prems Peptalk?
“Ik luister daar wel eens naar, maar ik wil niet dat mijn speakers kapot gaan. Als hij te lang doorgaat, zet ik hem af.”

Bent u nu uitgerangeerd?
“BNR en ik voelen ons goed met elkaar. Ik werkte anderhalf jaar bij BNR ik kan me niet voorstellen dat daar een einde aan komt. Ik ga er van uit dat de samenwerking niet in gevaar komt. Ik denk dat er een vervolg komt. Het hoe, wat en wanneer zien we dan wel weer.”

Gaat u nog een keertje een drankje drinken met Prem?
“Als hij heel veel bruine rum drinkt, blijf ik liever uit zijn buurt.”