Spring naar de content

Trots op Nederland begint jongerenpartij

Nul zetels in de peilingen en toch een jongerenpartij opzetten. We moeten het haar nageven, Rita Verdonk gaat stug door. Hoop in bange dagen is Michael Serphos. De 16-jarige Amstelveense scholier, die ook actief is bij scholierenorganisatie LAKS, is een Amsterdamse jongerenafdeling van Trots op Nederland (TON) aan het opzetten. Hij is al enige tijd actief binnen TON. “Het idee om een jongerenpartij op te zetten speelt al langer binnen de partij. Ik begin nu in Amsterdam en we zijn druk bezig met sollicitaties voor het jongerenbestuur.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Serphos hoopt na de zomer een levensvatbare afdeling op te kunnen zetten. “Een afdeling inderdaad. Politieke jongerenorganisaties zoals de JOVD en de Jonge Democraten staan in ruime zin los van hun partijen, respectievelijk de VVD en D66. Wij dragen echter dezelfde standpunten uit als Trots op Nederland.” In andere gemeentes wordt volgens Serphos inmiddels ook gewerkt aan afdelingen.

HP/De Tijd onthulde eerder al dat Geert Wilders’ PVV bezig is met een jongerenpartij. Het is echter coïncidenteel dat TON nu hetzelfde doet. Serphos: “Het is toevallig dat wij hier nu ook mee bezig zijn. We gaan natuurlijk niet de PVV na-apen!”