Spring naar de content

HP/De Tijd-lezers krijgen hun zin

De NOS heeft bekendgemaakt wie de opvolger wordt van Philip Freriks, de man die al sinds mensenheugenis het Acht uur-Journaal presenteert. Het wordt Rob Trip, die ook in de poll op deze website naar voren kwam als populairste kandidaat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De 65-jarige Freriks stopt aan het einde van het jaar. Trip (49) zal vanaf 1 januari de presentatie overnemen. “De journalistiek is een prachtig vak. Als je dat mag uitoefenen als presentator van het Acht uur-Journaal, dan ben ik daar zeer vereerd mee,” aldus een eerste reactie van Trip.

Hij maakt momenteel een televisieserie over de Tweede Wereldoorlog voor de NPS. Tussen 2005 en 2008 presenteerde Trip het Radio 1-Journaal. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij Omroep Gelderland, Veronica Nieuwsradio, NOVA, Met het oog op Morgen en Buitenhof.

Fans van Sasha de Boer hoeven niet te treuren: zij blijft ook te zien. Net als Freriks zal Trip de presentatie afwisselend doen met De Boer.

© Foto: NOS

Onderwerpen