Spring naar de content

Bezuinigen op de politie? Doen!

“Dit onderwerp is voor mij geen heilig huisje. Maar bezuinigingen mogen niet het directe veiligheidswerk aantasten. Volgens minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken gaat dat niet gebeuren. De politiebegroting ligt rond de 4,5 miljard euro. Daar moet vanaf volgend jaar jaarlijks 148 miljoen euro op bezuinigd worden. Dat is natuurlijk écht geld, maar tegelijkertijd een fractie van de begroting. Ik denk dat de politie op het gebied van efficiëntie nog slagen kan maken. De korpsen werken nu nog te weinig samen op gebieden als inkoop.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Onverstandig. Ter Horst lijkt haar belofte niet na te komen dat er 500 buurtagenten bij komen en dreigt nu zelfs 4000 agenten weg te bezuinigen. Terwijl we weten dat juist agenten op straat echt helpen bij het terugdringen van criminaliteit, en niet de stokpaardjes van dit kabinet: gegevens scannen van burgers die geen verdachte zijn, en camera’s ophangen in de straten. Het kabinet hakt maar geen sociaal-economische knopen door, en dit zijn daar de wrange gevolgen van.”

“Helaas ontkomt ook de politie niet aan noodzakelijke bezuinigingen. Voor het CDA is het van groot belang dat ze niet ten koste gaan van ‘blauw op straat’ en van de recherche. Ik houd het kabinet eraan dat overlast en criminaliteit in deze regeerperiode met 25 procent afnemen, en dat er 500 wijkagenten en 500 forensische assistenten bij komen. Het CDA wil verder dat de instroom van aspirant-agenten op peil blijft om personeelstekorten in de toekomst te voorkomen.”

Onderwerpen