Spring naar de content
bron: anp

Uit de kast gesprongen: 2,5 miljoen PVV-stemmers. De Nederlandse media reageren verbijsterd

Arthur van Amerongen had de verkiezingsoverwinning van de PVV aan zien komen, maar was wel verbaasd door het verpletterende aantal zetels. 'De media, NPO, RTL en de krantjes van de Vlaamse mediabaronnen reageerden à la Pavlov en jankten als hyena’s.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Ik was gisteravond even op de PAN en het viel mij op dat er geen mensen van kleur waren, terwijl Amsterdam zich altijd profileert als de ‘Hoofdstad van de Diversiteit, de Inclusiviteit en de Interraciale Verbinding’. In de garderobe werkte weliswaar een vriendelijke jongeman die mij Somalisch overkwam, en het toilettenteam was samengesteld door mannetjes van lichte tint die op DENK stemmen - met van die nichterige George Michael-baardjes en truttige Ronaldo-haartjes - maar verder was het een en al D66 was de klok sloeg. 

Sterker nog: dit waren alle mensen die op D66 hebben gestemd afgelopen woensdag. Heel veel valse nichten uit de kunstwereld, strompelend oud geld en nouveau riche-kereltjes met in hun kielzog golddiggers met neptieten en een evident drankprobleem. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap