Spring naar de content
bron: ANP

Nederland stevent af op nieuwe verkiezingen, met dank aan Pieter Omtzigt

Ilja Leonard Pfeijffer heeft geen goed woord over voor de houding van Pieter Omtzigt tijdens het formatieproces en ziet enkel één conclusie. 'Nieuwe verkiezingen zullen onvermijdelijk zijn. Daartoe worden wij gedwongen door het hopeloze karakter van één Twentse katholiek met een messiascomplex.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ilja Leonard Pfeijffer

Hoezeer we ook gehecht zijn aan onze afkeer van Wilders, Van der Plas en Yesilgöz – want o, de rillingen lopen ons over de rug bij de gedachte om door één van hen te worden geregeerd, laat staan door alle drie –, begint het steeds duidelijker te worden dat het werkelijke probleem Pieter Omtzigt heet. Ik heb al voor de verkiezingen op deze plek uitvoerig voor hem gewaarschuwd. Hieraan voeg ik toe dat ik dit niet zeg om achteraf gelijk te krijgen, omdat het goed gebruik is om deze formule van bescheidenheid uit te spreken in die gevallen waarin men achteraf gelijk krijgt, maar mij moet wel van het hart dat mij bij tijd en wijle het gevoel bekruipt dat het beter voor het land zou zijn als men wat beter naar mij zou luisteren.

In de politieke podcast van De Telegraaf, getiteld 'Afhameren', onthult de journalist Wouter de Winther wat directe betrokkenen, die vooralsnog anoniem willen blijven, hem hebben toevertrouwd over de gang van zaken achter de gesloten deuren waar het formatieproces plaatsvindt. Op grond van deze informatie kan hij nog maar één woord bedenken om het formatieproces te kenmerken en dat woord is 'hopeloos'. Er wordt geen enkele vooruitgang geboekt, dat zal ook in de toekomst niet gebeuren en de reden daarvoor is het karakter en het gedrag van Pieter Omtzigt.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap